Въглехидратите в безглутеновите макарони са бавни, т.е. те са с нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвояват по-бавно от организма. Освен това са богати на много минерали и витамини и не съдържат ГМО глутен.

Глутенът уврежда чревната стена и микробиома (чревната микрофлора). Червата започват да пропускат по-големи молекули храна, което предизвиква автоимунни заболявания и възпалителни процеси. Нарушава се усвояването на храната и обменните процеси. Това не се забелязва в началото, защото организмът се организира и потушава тези възпаления в по-голяма част, но не и напълно. Така постепенно той се изтощава. Молекулите глутен (от ГМО пшеница) и молекулите от храни преминали през стената на червото, вследствие на повишената пропускливост се прилепват (посредством веществото лептин) към клетки на различни органи и към кръвни клетки. В резултат на това, често се получават обриви или кожни екземи, вследствие на алергичните реакции от преминалата през порите на червата непреработена храна. Лекарите предписват противоалергични лекарства и по-този начин проблема се потулва и никой не разсъждава за първопричината. Имунната система вече е изгубила способността си да разпознава здравите от болните клетки и започва да атакува и здравите клетки в организма. Така с годините се натрупват възпалителни процеси в ставите, в органите и започва безкрайно боледуване.

Знаем, че лечението ще бъде с лекарства, които ще намалят още повече способността на организма да се самолекува по законите на природата и човек завършва с шепи лекарства, като всяко третира вредните последици на предишното, но нито едно не премахва първопричината за заболяването.

Ако се консумира лимец в умерени количества (четири – пет пъти седмично) този проблем няма да съществува.

Подобно действат всички ГМО храни и консерванти във фитнес храните и напитките. Освен ГМО рафинирано брашно в тестените изделия има и консерванти, пестициди, инсектициди, плесени и гъбички, поради условията на отглеждане и съхранение. На практика хибридизираните зърнени храни са изгубили естествената си имунна защита и е необходимо с химически средства да се предпазват от вердители. Така, че консумацията на бяло брашно и изделия от него е изключително вредно за здравето.

Лечението на пропускливи черва и нарушена микрофлора вследствие на консумация на ГМО храни и консерванти се осъществява единствено с прочистване на червата от паразити и токсини, които се заселват в създадените благоприятни условия и ново заселване с живи пробиотици Нарине. След това е задължително да се спазва здравословна хранителна програма, а не фитнес програма за мускули. И съм убеден, че всички спортуващи ще имат по-добри резултати и ще бъдат здрави.

Сегашните диети с макарони, пилешки гърди, химически добавки и напитки са самоубийство в дългосрочен план. Това води до тежки болести, като колити, гастрити, ревматоидни артрити, артрози, депресии, импотентност, паркинсон, множествена склероза, диабет, деменция, загуба на памет, рак на дебелото черво… списъкът е безкраен.

Болеста може да се прояви и след 20 години с пълна сила. Затова е добре младите да са информирани и да поемат отговорността за здравето си.