Вкусна вечеря от безглутенови макарони от червена леща

Целта е да приготвим вкусно и здравословно ястие с макарони от червена леща в няколко варианта.

Необходими продукти:

  • Безглутенови макарони от червена леща
  • Морков
  • Целина
  • Червено цвекло
  • Лук
  • Чесън
  • Домати (пресни или консерва)
  • Джоджен (най-добре пресен)
  • Морска сол
  • Зехтин

Необохдими продукти

Нарежете едно парче около 1 см целина, същото количество червено цвекло, една глава лук, 4-5 скилидки чесън, един морков. Задушете всички зеленчуци с малко вода в тенджера, без мазнина на умерена температура около 5-6 минути. Желаем зеленуците да останат хрупкави. Добавете половината от джоджена. Добавете макароните от леща и доматите и варете 5-6 минути. Отстранете от котлона и добавете останалия джоджен, сол и зехтин. Оставете настрана за около 2-3 минути.

В една купичка накъсайте зелена салата овкусете обилно с лимон, малко сол и зехтин, магданоз и пресен лук. Ако желаете добавете и малко извара за да обогатите вкусовите усещания и добавите малко протеини.

Ако желаете да се поглезите можете да превърнете това безглутеново ястие в истинско удоволстиве за вкусовите в рецептори. Нарежете чоризо или траен колбас на филийки. Запечете го на скара за около две минути. Поръсете го с лют червен пипер (ако не е чоризо) и го добавете към ястието. Сипете си чаша червено вино и се насладете на вечерята си. В този случай не добавяйте извара към салатата.

Макарони от червена леща с чоризо

Ако не желаете да консумирате месо, опитайте така:

Макарони от червена леща ястие

Добър апетит и пишете дали ви е харесало!

За изготвянето на рецептата ползвахме следния продукт от нашия магазин:

инж. техн. Захари Калайджиев

Захари Калайджиев

Здравейте, аз съм Захари Калайджиев и съм специалист по хранене, натуропат и Боуен терапевт.

Ако искате да получите компетентна консултация по всички въпроси свързани със здравословното хранене и природолечението, можете да запишете Вашите данни във формата за консултации заедно с конкретния Ви въпрос и аз ще се свържа с Вас.

Консултирайте се
2018-03-08T10:58:09+00:0015 януари, 2018|Рецепти|