Целта е да приготвим вкусно и здравословно ястие с макарони от червена леща в няколко варианта.
Необходими продукти:
- Безглутенови макарони от червена леща
- Морков
- Целина
- Червено цвекло
- Лук
- Чесън
- Домати (пресни или консерва)
- Джоджен (най-добре пресен)
- Морска сол
- Зехтин

Нарежете едно парче около 1 см целина, същото количество червено цвекло, една глава лук, 4-5 скилидки чесън, един морков. Задушете всички зеленчуци с малко вода в тенджера, без мазнина на умерена температура около 5-6 минути. Желаем зеленуците да останат хрупкави. Добавете половината от джоджена. Добавете макароните от леща и доматите и варете 5-6 минути. Отстранете от котлона и добавете останалия джоджен, сол и зехтин. Оставете настрана за около 2-3 минути.
В една купичка накъсайте зелена салата овкусете обилно с лимон, малко сол и зехтин, магданоз и пресен лук. Ако желаете добавете и малко извара за да обогатите вкусовите усещания и добавите малко протеини.

Ако желаете да се поглезите можете да превърнете това безглутеново ястие в истинско удоволстиве за вкусовите в рецептори. Нарежете чоризо или траен колбас на филийки. Запечете го на скара за около две минути. Поръсете го с лют червен пипер (ако не е чоризо) и го добавете към ястието. Сипете си чаша червено вино и се насладете на вечерята си. В този случай не добавяйте извара към салатата.
Ако не желаете да консумирате месо, опитайте така:

Добър апетит и пишете дали ви е харесало!
Оставете коментар
You must be logged in to post a comment.