Да излекуваме грипа и настинката

Наближава грипния сезон и ви споделяме, от опит, как може да си помогнете с натурални етерични масла.

Голяма част от нашите лекари не обясняват на пациентите си, че могат да се лекуват, много успешно при това, с алтернативни методи на лечение, а предписват лекарства.

Болестите

Настинки и грип са вирусни инфекции, а вирусите не се поддават на лечение с антибиотик. Антибиотика се изписва при бактериална инфекция, която се получава в следствие на влошаване от вирусната инфекция. Някои първоначални инфекции са бактериални и се лекуват с антибиотик. Бактерията причинител на бактериалната инфекция си има време на действие, примерно около 7-10 дни с пик около 5-тия ден, след което спира да се размножава и умира. Лекарите предписват антибиотици за да се пресече по-рано и бактерията и да умре. Натуралното масло от риган (oregano), започва да действа като антибиотик до 2 часа след прием.

Разликата между настинката и грипа

ГрипНастинката обикновено започва с леко неразположение – кихане, течащ нос, запушен нос, главоболие, драскане в гърлото, ниска температура – до 38 градуса С. Грипът обикновено започва с висока температура, над 38-39 С и може да продължи да се покачва, силно зачервено гърло и болки в гърлото, тресене и силна отпадналост. Приема на лекарства само удължава болестта и възстановяването е трудно, понякога с усложнения. Нашето тяло трябва да се бори с болестта, активната съставка в лекарството и химикалите добавени в него.

Когато се разболеем трябва да ядем плодове и зеленчуци. Сладките и млечните продукти забавят възстановяването. Млечните продукти допринасят за трудното отхрачване и увеличаване на сополите в синусите и запушването на носа. Пиенето на кафе отпушва носа и синусите.

Най-доброто лекарство за всяко неразположение е добрият сън и позитивниtе мисли. Релаксацията и творческото хоби са много мощни средства за освобождаване от лоши мисли и напрежение.

За да не се разболяваме трябва да вземем превантивни мерки и да си изградим силна имунна система

Преди всичко добър сън и добра храна, домашно приготвена, включваща много пресни плодове и зеленчуци, без много сладки неща и прекалена употреба на млечни продукти. Повече позитивни мисли и смях, чашата да е винаги на половина пълна, а не на половина празна. Много физическа активност и каляване. През лятото умерено излагане на слънце без изгаряне и без използване на слънцезащитни химически лосиони. Есента и зимата употребявайте натурални етерични масла, дори и само превантивно.

  • Още първия ден, когато усетите че се разболявате започнете с 3 капки риган, 3 капки тамян и 1 капка лимон. Повторете на следващия ден същата доза и след това намалете тамяна и ригана с една капка.
  • За да освободите синусите използвайте масло от ядки на кайсия. Капе се в носа 2- 3 пъти на ден. Също така може да втриете и една капка масло от тамян на челото, помага също и за по – добър сън.
  • За маслото от риган вече споменахме, че е като антибиотик и действа профилактично, антивирусно, антибактериално, антигъбично. Направете си и масажен крем от 20 капки тамян и 50 гр. кокосово масло. Правете масажи и разтривки с него, действа успокояващо и сваля напрежението от кожата и тялото.
  • Слагайте си по 1 капка масло от лимон на китките на ръцете, за да повишите настроението и да подсилите самочувствието си.
  • Ако поставите капка масло от тамян и капка масло от лимон в аромалампа ще убиете бактериите, които се разнасят във въздуха.

Погрижете се сами за себе си и за своето здраве, не чакайте някой друг да го направи.

Бъдете здрави!