Какво всъщност се случва? Защо се разболяваме от рак? Бихме искали да погледнем от една по езотерична страна на пътя към заболяването рак. Всички други фактори най-вероятно са Ви разяснени от Вашите лекуващи лекари.

За да се разболее човек от рак са необходими години страдание на тялото на психо-емоционално, духовно или физическо ниво. Следвайки своята карма, всеки от нас прави избори в живота си всеки ден, довеждащи до тъга или радост, хроничен стрес, злоупотреба с храна, алкохол, наркотици или пълноценен живот изпълнен с радост. Живеем в общество с объркани ценности и морал, обременени сме от народопсихология, ежедневна борба за оцеляване или самодоказване в материалният свят. Негативни емоции, като стрес, тъга, страх, гняв, завист, ревност, обида, желание за мъст ни разяждат на работа и в семейството. Тези емоции пускат дълбоки отровни корени в нервната ни система и бавно „изпиват” жизнената енергия на тялото. Злоупотребата с храна, трайно затлачва органите и съдовете с токсини, вредни свободни радикали и слуз. Това е бавно действаща отрова, която ние доброволно поемаме. И когато се изчерпи жизнения ресурс на най-слабия орган в нашето тяло, започва пътят на болестите.

Натрупаните токсини, вредни свободни радикали, слуз, намалявайки защитните сили на органите, създават благоприятна среда за паразитни инвазии, зарази с бактерии, вируси, протозои, които навлизат в органи, клетки и ги унищожават. Чревната микрофлора, най-важният защитник на организма от външни агресии се нарушава и превес взимат патогенните микроорганизми. В този процес на инвазия се активира имунната система за да атакува външните организми, вследствие на което се отделят още повече токсини и мъртви клетки плуващи в кръвния поток.

Но тялото няма ресурс да се освободи от токсините. В един момент тялото не успява да различи кои клетки са собствени и кои са вражески и започва да атакува и клетки на собствените си органи. Чревната стена се нарушава и става високопропусклива в следствие на нарушеният баланс на чревната микрофлора. Започват да преминават частици необработена храна и токсини в кръвта. Тези процеси водят до настъпване на автоимунни заболявания, повишено клетъчно делене и туморни клетки. Когато се появи едно заболяване, то е само един от резултатите на дългогодишно страдание на организма. Когато един орган започне да страда, означава, че целия организъм е болен, а не само този орган. За съжаление тази истина доказана още от Хипократ се пренебрегва от съвременната медицина. Истината е че всеки от нас страда от различни заболявания, защото при всеки, един орган е по-слаб от останалите. Така че запомнете, имате ли оплаквания от един орган, не е само той болен, а целия организъм и трябва да се лекува цялото тяло във физически и психо-емоционален план, да се преосмисли начина на живот, начина на хранене и реакцията ни спрямо околната среда – хора и събития.

Затова начина на живот и хранене преди заболяването и след него не може да е същия! Трябва генерална промяна! В противен случай болестта се завръща, през друга врата!

Ето как един индийски мъдрец описва мисловният процес на човека за създаване на собствените му проблеми:

„Аз не искам страданието, но поради невежество съм пожелал причината за страданието”

Надяваме се да сме Ви били полезни и ще се радваме, ако можем да ви помогнем във вашия път към здравето с нашите знания и опит.