Защо да предпочетем безглутенови спагети?

Кардиологът Уилям Дейвис, автор на книгата “Wheat Bel” твърди, че дори и здравословните пълнозърнести храни имат разрушителен ефект върху човешкото тяло, независимо от това дали човек е здрав или страда от целиакия. Той започна да обвинява глутена почти за всички болести, от артрит и астма до множествена склероза и шизофрения.

Много хора казват, че изпитват дискомфорт след хранене с храни, съдържащи глутен.

Някои учени твърдят, че с течение на времето пшеничните гени са станали токсични. Д-р Уилям Дейвис твърди, че днешният хляб не може да се сравнява с хлябът, който е бил на масата на хората преди 50 години, че тази пшеница сега е с модифицирани гени и убива хора, че около 40% от нас не могат да обработват правилно глутена, а останалите 60% са в опасност. Нашите гени все още са същите, каквито са били преди хиляди години. Тялото ни просто не може да използва съвременните продукти, пълни със захар и рафинирани, висококалорични въглехидрати.

Как да заменим храните с високо съдържание на глутен?

Диетолозите препоръчват да се обърне внимание на просото, елдата, кафявия ориз, органичната царевица. Дори отказвайки се от глутена може да се наслаждавате на кулинарни специалитети, които са достойни за най-изискания вкус.

Zdravini.bg Ви предлага безглутенови тестени изделия създадени специално за хора, които се придържат към безглутенова диета и не искат да се откажат от любимите си макарони и спагети.

Магазинът Ви предлага повече от 40 продукта без глутен.

Безглутеновите спагети и макарони на Zdravini.bg се пекат на отделни производствени линии, предназначени изключително за производство на продукти без глутен и системно се подлагат на постоянен мониторинг и тестване за съдържание на глутен.

Препоръчваме Ви:

Оризовото мафалде осигурява високо количество калий, калций, магнезий, мед, флуорид, фосфор, витамин Б4, витамин Б9, аспаргилова киселина, Глутамин, Левцин.

Спагетите от ориз и елда са лечебна храна, богата на минерали, витамини, протеини и въглехидрати с ниско съдържание на мазнини.

Енергия, фибри, витамини и минерали са основните характеристики на спагети ориз и царевица. Те са източник на голямо количество бавни въглехидрати.

Оризовите спагети осигуряват високо количество калий, калций, магнезий, мед, флуорид, фосфор, витамин Б4, витамин Б9, аспаргилова киселина, Глутамин, Левцин.

Спагетите от царевица и елда са добър източник на протеини, въглехидрати, витамините А, В, Е и РР, желязо, калций, йод, фосфор, бор, цинк, магнезий, както и органични киселини (лимонена и ябълчена). И царевицата и елдата са богати на пълноценни аминокиселини.