окосовото масло нормализира кръвната захар и стопява коремните мазнени и то само от 1 лъжица на ден!

Кокосовото масло е здравословна мазнина, тя е вкусна и е получена от плътта и ядрото на зрели кокосови орехи. Въпреки че много от нас се притесняват, че имат високо съдържание на мазнини, но те притежават невероятни ползи.

Не всички мазнини или калории са вредни и еднакви: някои ще водят до натрупване на килограми и дестабилизиране на кръвната захар, докато други, като кокосовото масло, всъщност, може да ви помогнат да премахнете нездравословните мазнини и да поддържате нивото на кръвната захар перфектно балансирано. Кокосовото масло е здравословна мазнина, която предлага множество ползи за цялото ви тяло. Тя се състои от 2/3 от средните мастни триглицериди, което е вид мазнина, която е изследвана в продължение на десетилетия и е доказано, че има голяма полза за здравето.

В изследване, проведено от д-р Мари-Пиер в Катедрата по медицина в Колумбийския университет, участват 49 човека, от които 31 са завършили проучването. Мъжете и жените на възраст 19-50 години и с индекс на телесна маса от 27-33 (затлъстяване) са били наети от Бирмингам, Алабама и са анализирани в продължение на 16 седмици, докато сс приемали по една супена лъжица от средноверижни триглицериди на ден, включително и кокосово масло. Телесното тегло и обиколка на талията се измерва всяка седмица и се проследяват през целия период. Проучването заключава, че здравословни мазнини, като кокосово масло, са отлични за включване в програма за отслабване.

Кокосовото масло доказа, че е термогенно, то подсилва разхода на енергия с до 5% или 120 калории на ден. Чрез създаването на малко увеличение в калориен дефицит е възможно някои лица да загубят мазнини по корема в цялостния си размер. Като се приемат само една супена лъжица кокосово масло в ежедневието, независимо дали се готви с него, пече се или се яде просто така, то ще помага на тялото да губи животозастрашаващи коремни мазнини с минимални усилия.

Как кокосово масло предотвратява диабет? Изследване от Института за медицински изследвания потвърди, че кокосовото масло е полезно за предотвратяване и управление на развитието на диабет тип 2.

Д-р Найджъл Търнер и професор Джиминг Йе сравняват метаболизма на мазнините при мишки с инсулинова резистентност, които са били хранени с кокосово масло, и са потвърдили, че кокосовото масло се държи по много по-различен начин в тялото от други видове мазнини. То помага за намаляване на апетита, балансира хормони и води до загуба на мазнините в тялото, което води до много по-голяма стабилност в нивата на кръвната захар.

Лауринова киселина, присъстваща в кокосово масло е свързана с намаляване на риска от развитие на диабет тип 2. Лауринова киселина се усвоява лесно и не изисква инсулин, за да бъде в състояние да въведе храна и енергия в клетките, която помага за намаляване на развитието на инсулинова резистентност. Изследванията показват, че кокосовото масло действително помага да се забави скоростта, с която въглехидратите се разграждат и абсорбират в тялото, което помага да се намали количеството на глюкозата в кръвта и следователно поддържа нивото на кръвната захар идеално.

Включване на кокосово масло в диетата

Центърът за контрол и превенция на заболяванията съобщи, че повече от 35% от американците страдат от затлъстяване и повече от 10% са били диагностицирани с диабет. Допълнително 50% от населението е било идентифицирано с преддиабетно състояние, което светва червена лампа за диабет, сърдечно-съдови заболявания и сърдечна недостатъчност. Чрез включването на само една супена лъжица от сурово, органично кокосово масло в диетата, вашите клетки ще получат необходимото подхранване, от което се нуждаят, за да функционират правилно, както и ще засили метаболизма. Това ще помогне да се намалят коремните мазнини, да се стабилизира нивото на кръвната захар, което ще доведе до по-здраво, по-щастливо тяло с минимален риск от развитие на животозастрашаващи болести. Плюс това, то е много вкусно!