Комплексна програма за възстановяване (ревитализация) на имунната и храносмилателната системи след онкологична операция, химиотерапия и лъчетерапия за постигане на трайна ремисия.

Екипа от Центъра по интегративна медицина Биомедис в Сливен е разработил, комплексна програма за възстановяване (ревитализация) на имунната и храносмилателната системи след онкологична операция, химиотерапия и лъчетерапия за постигане на трайна ремисия, която искаме да Ви представим.

Разработената програма е максимално природна и следва потребностите на организма. Това е нов цялостен подход за допълващото основното лечение на онкологични заболявания и хронични дегенеративни заболявания. Специалистите от ЦИМ Биомедис са го нарекли ревитализация, поради факта, че след провеждане на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, организмът буквално се стерилизира и отравя на клетъчно ниво. Токсичничт ефект по време на основното лечение е необходим, за да се унищожат възможно най-много туморни клетки, но след завършване на курса е необходимо бързо възстановяване на жизнените сили на целия организъм. Факт е, че често повторното влошаване е провокирано от друго заболяване (развиващо се паралелно с онкологичния процес), в следствие на изтощената имунна система и тотално унищожена чревна микрофлора, което оставя организма беззащитен срещу патогенни микроорганизми и канцерогенни процеси.

Програмата е разработена на база на наблюдение на пациенти, които се възстановяват, след операции или след химио – и лъчетерапия и е установено, че без коректно и пълно прочистване на токсините на клетъчно ниво, свободни радикали, остатъчна радиация и пълно възстановяване на микробиома (включва чревна микрофлора, влагалищна микрофлора, микрофлора на горните дихателни пътища) в тялото, възстановяването не е пълноценно и често нестабилно. Сегашната практика на повечето хора преминали стандартното лечение на онкологично заболяване е да започнат прием на имуномодулатори, антиоксиданти, добавки, витамини и други. И колкото са по-скъпи, толкова те вярват, че ще последва бързо възстановяване. Всички те имат своето място, но те също са чужди за организма химически вещества. И какво се случва на един изцяло замърсен с токсини организъм? Ние добавяме още химически вещества, пък били те и витамини и минерали.

Когато храносмилателната система не функционира правилно, обмяната на веществата е нарушена и когато всички регулаторни механизми в тялото са нарушени в следствие на интоксикацията, както е при онкологично или хронично дегенеративно заболяване, организма не е в състояние да усвоява пълноценно храните в т.ч. и хранителните добавки. В следствие на това се отделят много нови токсини и свободни радикали, възпрепятстващи възстановяването на защитните сили на организма. Не трябва да забравяме, че химиотерапия и лъчетерапията не лекуват всички предходни заболявания и нарушения в организма, които най-вероятно са довели до рак, а само унищожават раковите клетки. Например установена е пряката връзка между рак на гърдата и рак на дебелото черво и рак на простатата и рака на дебелото черво или хронични заболявания в него, като полипи, дивертикули, туморни образования. Това означава, че след терапията, организма носи и старите си заболявания и е силно интоксикиран.

Правилният подход би бил първо да се направи пълно прочистване на токсини и шлаки в организма.

  • Най-добър резултат се постига с биорезонанс, пептиди и детоксикираща хранителна диета.
  • Възстановяване на чревния микробиом (чревна микрофлора), чрез новата Пробиотична колонотерапия с човешки живи пробиотични бактерии (лактобацили и бифидобактерии).
  • Правилно захранване със сокове и раститлно базирана микробиом диета.
  • Последвано от обстоен преглед и анализ на предходни заболявания и сегашно състояние от холистичен медицински специалист, който да изготви цялостен план за успешно възстановяване на здравето и постигане на трайна ремисия.

Възстановяването на имунната система продължава от 6 месеца до една година при правилен и системен подход. През този период защитните сили на организма са изключително слаби и множество паразити намират уютен дом в тялото. Това изисква висока мотивация и самодисциплина, при изпълнение на оздравителната програма. Всички наши пациенти дисциплинирано изълняващи нашите препоръки и преминали курс на ревитализация са в трайна ремисия.

Кои според нас са най-успешните методи за допълнителна терапия при онкологични заболявания:

На първо място биорезонансна терапия проведена под контрол на лекар специалист
Пробиотична колонотерапия с живи пробиотични концентрати Нарине и Нарине макс
Правилна хранителна диета и прием на добра вода, включително прием на допълващи комплекси от ензими, витамини, минерали и пептидни комплекси, предписани от специалист.
На трето, корекция на начин на живот, елиминиране на висок стрес и стремеж към живот с позитивни емоции на любов, смях, радост, удовлетворение от това което вършиш.
Периодична профилактика на целия организъм по органи и системи и регулаторни механизми, която цели предотвратяване на влошаване на болестта след временното и затихване.
Желаем Ви от все сърце да успеете да се възползвате разумно от шанса за нов живот, който сте си извоювали, преминавайки стоически през тежки операции и процедури.

Статията е предоставена от екипа на Център по интегративна медицина Биомедис Сливен

www.biomedis.info