Три пъти по-евтина и пет пъти по-ефективна терапия при болки в коленете и болки в кръста, дископатия и дискова херния.

Лечебното действие на българската черноморска луга се дължи на силното противовъзпалително действие и стимулира дълбоки регенеративни тъканни процеси в ставите. Какви видове гелове от черноморска луга можете да намерите? Ако продукта е с етерично масло от лавандула, той помага при главоболие, мигрена, сърцебиене, безсъние, понижава кръвното налягане. Луга с розмарин има отлично болкоуспокояващо и регенериращо ставите действие. Тонизира целия организъм, помага при астма и кожни инфекции. Ако лугата е примесена с етерично масло от хвойна се прилага при психическа умора, страхова невроза и затлъстяване.

Черноморска луга има мощен лечебен ефект при артрит, дископатии и трудно зарастващи рани.

Българската черноморска луга е богата на магнезий, йод и калций, натрий и сяра и още 99 други елемента от Менделеевата таблица. Високото съдържание на хлор, въглерод, флуор, фосфор и цинк затвърждават позициите ѝ като едно от най-ефективните природни средства, с помощта на което можем да лекуваме различни заболявания заболявания.

Магнезиевият хлорид и магнезиевият сулфат е с най-високо съдържание в лугата. Клетките в организма се нуждаят от магнезий, за да могат да произвеждат енергия. По този начин се ускорява метаболизма. Магнезият е нужен за здравето на нервната система и за нормалната работа на мускулите. С негова помощ косата, кожата и ноктите стават не само по-красиви, но и по-здрави.

Колкото повече умора и стрес натрупваме, толкова повече магнезият в организма става по-малко. Затова след физическо или умствено натоварване организмът се нуждае от него.

Лугата е богата и на биологично активни вещества, като микроводорасли, зоопланктон, полезни бактерии със силен противовъзпалителен ефект, поради което произведените натурални козметични кремове и лосиони с луга са истински животворен балсам за кожата. Козметиката с луга разработена и произведена в лабораториите на Българска академия на науките е с най-високи подмладяващи качества в света. Лугата се прилага в натурален или в разреден вид в различна концентрация и количества. В практиката най- широко се използват луговите компреси, под формата на кърпи с луга за еднократна употреба. Те се прилагат главно при заболявания на опорно-двигателния апарат; при ревматични заболявания (гонартроза, коксартроза, спондилартроза, равматоиден артрит, болестта на Бехтерев, инфекциозни артрити); при травматично-ортопедични заболявания (спортни травми на меки тъкани, кости, навяхвания, изкълчване на стави, счупвания); при неврологични заболявания (невралгии, неврити, плексити, дископатии). Натуралната черноморска луга лекува и трудно зарастващи рани и кожни заболявания, като псориазис, невродермити, екземи и др.

За максимално възстановяване курса на лечение с луга трябва да бъде не по-малко от 10-15 терапии.

Лугата не е панацея, но приложението ѝ при широк кръг заболявания и проблеми е медицински доказан факт, така че е добре да се възползваме от този безценен и достъпен за всеки български лечебен продукт на БАН. Особено ефективна е при болки в коленете, раменете и кръста. Направете поне двуразови масажи с гел от луга на БАН с розмарин и ставите ви ще се почувстват по-добре. И кое е най-важното? Лугата не само намалява болката, а лекува ставата за разлика от останалите обезболяващи гелове и е поне три пъти по-евтина!

В центъра по интегративна медицина прилагаме природосъобразни методи на терапия и луголечението е едно от тях, заедно с апаратурна физиотерапия и боуен терапия. Успяваме да помогнем на всеки 7 от 10 пациента да намалят или изчезнат болките в ставите и гръбначни стълб. Съчетаването на терапия и упражнения дава отличните резултати. Осигуряваме на всички желаещи специализирана рехабилитация със специалист за допълнително освобождаване на блокирали стави и възстановяване на нормалните им функции. Всички пациенти с болки в ставите и гърба, преминават и курс на обучение за оздравителни упражнения в домашни условия.

За допълнителна информация, моля да позвъните на тел: 0878257823