Как да направим тен бързо, безопасно и красиво?

Разбира се, можете да използвате закупената козметика за слънчево изгаряне, но по-безопасния начин е с естествени масла.

Малко хора знаят, че висококачествените натурални масла притежават определен фактор на защита срещу UVА и UVB лъчи, което помага да се постигне стабилен и красив тен за кратко време, както и да получим пълноценна защита и грижа за кожата по време на излагане на слънце.

Естествените масла за слънчево изгаряне имат много положителни свойства. Тъй като им липсват консерванти, аромати и стабилизатори, това позволява да се използват дори за хора с чувствителна кожа. В допълнение, маслата са много икономични. Необходими са само няколко капки, за да се покрие голяма част от тялото.

Също така, маслото е много полезно за болки от слънчево изгаряне, ухапвания от насекоми, подуване на кожата и сърбеж, които често срещаме на почивка. След слънчеви бани, можете да намажете зачервените зони с масло, това ще помогне за облекчаване на сърбежа, премахване на пилинга и успокояване на кожата.
Натуралното масло трябва да се нанася върху влажна кожа, леко да се масажира. Природното масло остава върху кожата дори след къпане. Трябва да се прилага директно преди да излезете на улицата, а не на плажа, както често се прави. Особено внимание трябва да се обърне на носа, ушите, врата, раменете и зоната на деколтето.

Кои естествени натурални масла могат да се използват за добиване на слънчев загар:

  • кокосово масло
  • масло от жожоба
  • масло от авокадо
  • масло от кедрови ядки
  • масло от макадамия
  • масло от сусам
  • масло от ориз
  • масло от арганово масло
  • масло от пшенично брашно
  • кокосово масло за слънчево изгаряне

Степента на защита на тези масла варира около 8 SPF. Следователно, когато използвате масла за слънчево изгаряне, трябва да се спазват следните прости, но задължителни правила:

Не се правят слънчеви бани в периода от 11 до 16 часа. Това е наистина важно! През този период слънцето е най-активно и е просто невъзможно да се получи тен, без да изгорите. В този интервал излагането на слънце е много опасно за кожата и каквото и да използвате, за да предпазите кожата си, слънчевото изгаряне не може да бъде избегнато.
При използване на натурални масла за красив тен на кожата е достатъчно да бъдете на слънце 1-2 часа на ден в безопасни интервали от време (до 11 часа и след 16 часа), така че не се притеснявайте – в този случай няма да получите изгаряния и ще придобиете красив и здравословен тен.
Дори и да стоите на сянка или слънцето е скрито от облаци, облъчването с ултравиолетови лъчи продължава, така че дори и в този случай трябва да се прилага слънцезащитно средство.
Преди излагане на слънце не трябва да използвате парфюми и продукти, съдържащи алкохол. Те могат да провокират неравномерно слънчево изгаряне и дори пигментни петна. Също така е по-добре да не се приемат антидепресанти, те са вредни за кожата. Ако е възможно, използвайте естествени дезодорантни кристали.

Не забравяйте за защитата на косата! Преди да правите слънчеви бани, можете да нанесете няколко капки базово масло на косата си с гребен. Това ще предпази косата не само от ултравиолетовата светлина, но и от морската сол и вятъра.
На слънце трябва да носите шапка, която ви предпазва от топлинен удар, което е не по-малко опасно от слънчево изгаряне.

Как да подготвим кожата за излагане на слънце

Преди пътуването до морето, за около 2-3 дни, трябва да подготвите кожата чрез обтриване, за предпочитане с естествена морска сол, кафява захар или кафе. Процедурата е по-добре да се повтори 2 пъти, но не използвайте последния ден преди пътуването, оставете кожата да почива.
Също така е много желателно да започнете да използвате масла няколко седмици преди слънчевите бани, за да предпазите кожата колкото е възможно повече, защото натуралните масла имат кумулативен ефект. След всеки душ прилагайте натурални масла, най-често кокосово масло – то овлажнява кожата и я подготвя за слънчев загар.

Как да правим слънчеви бани с естествени масла
Маслото, което сте избрали за тен, трябва да се нанася върху цялото тяло всяка сутрин преди слънчевите бани – то ще попие в кожата и ще я защити през целия ден. Смята се, че това ще бъде достатъчно и не е необходимо да се актуализира маслото след всяко къпане. Но може да го повторите през деня за по-добър външен вид на кожата.

Най-добрият тен с кокосово масло

Това естествено масло се получава от кората на кокоса. Рецепти с кокосово масло се радват на успех с полинезийските жени от древни времена. То има много ненаситени мастни киселини и лесно се абсорбира. За разлика от другите масла, изобщо не запушва порите. Кокосовото масло не причинява алергии, така че може да се използва от жени с чувствителна кожа и дори много малки деца. То има овлажняващ, подхранващ, изглаждащ и омекотяващ ефект. В допълнение към лечебните свойства, този природен продукт помага тена да се образува по-равномерно и забележимо по-бързо.

Естествените масла идеално успокояват кожата след слънчево изгаряне, така че те са просто универсални.
Спазвайте правилата за слънчево изгаряне, използвайте естествени масла и се наслаждавайте на пълната защита от слънцето и красивия тен на кожата!