Живите пробиотични концентрати „Нарине“, “Нарине Макс” и „Нарине милк“ имат силно ползотворно действие върху организма в различни ситуации – някои от тях са описани по-долу.

Профилактично при новородени с цел правилна колонизация с ацедофилни бактерии и предотвратяване на вътрешно-болнични инфекции:
Препоръчва се веднага след раждане да се даде една ч.л. пробиотик Нарине, с цел правилна бактериална колонизация на червата. Това е особенно важно за деца родени секцио, които не са в състояние да поемат микрофлора от майката по време на преминаване през родилния канал.

На втория – третия ден в носа се заселват стафилококови бактерии и други вътрешно-болнични бактерии, които могат да причинят усложнения. В следствие на стафилококовата инфекция в носоглътката на бебето в болницата, по време на кърмене то заразява гърдата на майката и има опасност от поява на мастит. За предотвратяване е препоръчително майката да маже зърното с пробиотичния концентрат преди и след всяко хранене. Също се препоръчва да се дава на бебето по 1 к.л. пробиотик преди всяко хранене и по една капка в носа един път на ден. Това ще предотврати и поява на колики.

Лечение на дисбактериоза при кърмачета

Ако не е изградена правилно микрофлората на бебето веднага след раждане, най-вероятно то ще страда от колики, запек, неспокоен сън и други симптоми на дисбактериоза.

За предотвратяването на такива резултати, се започва с прием на живия пробиотик „Наринé“ преди всяко хранене по 5 (1ч.л.) – 15 мл. (според възрастта), така че е достатъчно за минимум за 5 – 7 дни.При новородени ще остане количество на пробиотика Нарине. Това количество можете да започнете да го давате след една седмица, като редувате един прием Нарине един прием Нарине Макс. След една седмица се включва и „Наринé макс“ в същата дозировка. Ако след началото на приема на „Наринé“ се появи лек запек, се започва приемане и на „Нарине макс“, като се редуват двата пробиотика. Коликите обикновено изчезват след 2 до 10 дни и полезната микрофлора започва да се развива по природните закони. Окончателното стабилизиране на микрофлората става след около месец от заселването на пробиотичните бактерии, Нарине и Нарине Макс. Отлични резултати се наблюдават при комбиниране с Боуен терапия. При 80% от случаите след три до четири процедури (в рамките на 15 дни) колитите изчезват завинаги, без прием на химически препарати.

Купете продуктите „Нарине“ и „Нарине макс“ от нашия онлайн магазин

В случай на по-сериозни отклонения при по-големи деца, където патогенната флора е развита, ако не изчезне дисбактериозата до края на приема на „Нарине макс“, по поръчка може да бъде произведена пробиотична хранителна добавка „Нарине милк“, която представлява течно ацидофилно мляко, с което се замества едно, няколко или всички хранения. Храненето с „Нарине милк“ продължава докато изчезне дисбактериозата. Това обикновено става за около 2 седмици. Цена на 1 опаковка 1,5 л. е 24 лв., без доставка.

При особено трудни случаи, когато патогенната микрофлора се е развила много, се прави клизма с преварена вода с температура 34-35°С и веднага след това се прави имплантация от специалист в центъра по интегративна медицина Биомедис в Сливен на течен ацидофилен концентрат „Нарине“ с обем 20-100 мл. в зависимост от възрастта на детето. Ако клизмата се прави в медицинския център, най-ефективно е използването на вода с висок положителен редокси потенциал. Седмица до 10 дни след имплантацията на „Нарине“ се прави имплантация и на „Нарине макс“.

Важно! Внимавате да не инконтаминирате (заразите концентрата в шишето) Винаги отливайте в чашка и от там поемайте с капкомер или лъжичка!

Лечение на вагинална бактериоза, включително, като подготовка за раждане:

Имплантира се във влагалището течен ацидофилен концентрат „Нарине“. Правят се 5 имплантации по 20-25 мл. ацидофилен концентрат, вечер преди лягане. Остатъка са пие по 20 мл с две чаши топла вода. Комплекта включва 1 оп. „Нарине“ на цена 40 лв., 5 бр. вагинални катетри за еднократна употреба, стерилни, на цена 1,90 лв./бр., 5 бр. спринцовки за еднократна употреба по 50 мл., стерилни, на цена 1,58 лв./бр.

Създаване на локални биоценози

В носа на детето веднага след раждане се капват няколко капки течен ацидофилен концентрат „Нарине“, за да се предотврати заразяване с вътреболнични патогенни бактерии, с които то после заразява млечната жлезана майката, основна причина за развиване на мастит;
В носа на възрастни хора при локални инфекции с патогенни микроорганизми;
На различни места по тялото, инфектирани с патогенни бактерии.

Дисбактериоза при възрастни

От дисбактериоза страдат над 80% от възрастното население в света и е доказано, че е причина за множество заболявания, като колити, хроничен запек, хронично разстройство, подуване, газове, тежест в корема, болки, нарушение на обмяната на веществата, метаболитен синдром и много други. До такава степен всички са свикнали с тези симптоми, че се приемат за нормални – дори лекарите вече не им обръщат внимание. Причините са още от детството – как сме родени, как сме захранени, начин на живот, неправилно хранене, замърсени с пестициди и консерванти храни, замърсена с химически средства вода и други.

Как се лекува дисбактериоза, запек, разстройство, подуване, газове с живи пробиотици Нарине:

При леки случаи се пият пробиотичните концентрати „Нарине“ и „Нарине макс“ В продължение на една седмица се пие Нарине, а след седмица се прави ректална имплантация с Нарине Макс. Пие се и пребиотик „Инулин“. Ако проблемите не изчезнат се прави директна ректална имплантация с двата вида добавки, цената на самата процедура в Центъра по интегративна медицина (ЦИМ) Биомедис Сливен е 30 лв. без консумативите.

Допълнително е препоръчително да се съобрази начина на хранене. Здравословното хранене е 80% растителна диета и 20% животинска. Като избягвате първия месец месо и млечни продукти с изключение на пробиотично кисело мляко Нарине. За консултация със специалист по хранене в центъра по интегративна медицина (ЦИМ) Биомедис се обадете на тел: 0876 088 599.

Ако сте над 40 години или имате нарушение на храносмиланрето е препоръчително да се приемат и комплексни хранителни ензими на фирмите Суонсън или Нао фуудс.

За индивидуална лечебна програма се свържете с ЦИМ Биомедис, за да ви запишем час за консултация със специалист.

Комплексно лечение на helicobacter pylori

Пие се добавката „Нарине“ и се провежда биорезонансна терапия в домашни условия или в ЦИМ Биомедис

Подробна информация за пробиотично лечение с живи пробиотични концентрати Нарине и Нарине Макс и индивидуална хранителна програма можете да получите от наш специалист, като попълните контактната форма на сайта.

Източник: www.biomedis.info