Онкологично заболяване, наричано много често рак, е заболяване при което клетките на организма започват да нарастват неконтролируемо и да се разделят. Без лечение тези заболявания могат да станат фатални.

Какво представлява ракът?

Нормалните клетки в тялото растат, разделят се и умират по точно определен, кодиран от природата начин. В детството клетките се разделят и растат много бързо. Когато човек порасне, процесът на разделяне и растеж се забавя, а клетките се размножават само за да се поправят повредите и да се заменят износените или умиращи клетки.

Всички видове рак започват, когато клетките на тялото започват да се развиват безконтролно. Вместо да умират, раковите клетки продължават да растат и да се размножават. Раковите клетки, за разлика от нормалните клетки, имат способността да се разпространяват и в други тъкани, като постепенно увеличават размера на тумора.

Конвенционалните клетки стават ракови поради увреждане на ДНК, която носи наследствена информация. Обикновено, ако ДНК е повредена, специфичните клетъчни структури я поправят или клетката умира.

Но в раковите клетки ДНК остава увредена и клетката продължава да живее и да се дели и размножава. Освен това, тя активно споделя и произвежда нови „безсмъртни” клетки със същата повредена ДНК. Раковите тумори произвеждат токсини, които водят до отравяне на организма, физическо изтощение и разрушаване на имунната система

Основни причини за поява на рак

Освен генетична предразположеност, радиация и други фактори извън нашия контрол, ще ви опишем най-честите причини за поява на рак в съвременния човек:

 • Стрес
 • Негативни мисли и емоции, като постоянен гняв, завист, ревност, обида, тъга и други.
 • Злоупотреба с храни и алкохол, лекарства и други.
 • Прекомерна консумация на индустриални храни, поради голямото количество консерванти в тях.
 • Пиене на некачествена вода
 • Замърсена околна среда.

Полезни съвети:

Доказана е връзката между рак на дебелото черво, рак на гърдата и рак на простатата. Затова, ако страдате от едно от тези онкологични заболявания, добре е да си направите и колоноскопия, за да се установи дали има риск и от рак на дебелото черво.

 • Измервайте всеки ден рН на урината. Поддържайте стойностите между рН 7 и рН 7,5, докато влезете в ремисия. След това долната граница може да слезе до рН 6,4;
 • Проверете дали имате дефицит на йод. Дефицита на йод се свързва с рак на гърдата, според последните научни изследвания. Това можете да направите сами, по следният начин: Напоете памучен тампон с йодна тинктура и направете две плътни квадратчета на гърдите точно над зърната с размер 6 х 6 см.;
 • Пийте поне 1.5л вода през деня;
 • Приемайте вит. С по 2-3 грама дневно, желателно е инжекционно;
 • Приемайте коензим Q10 по 300-400млг/дневно;
 • Появата на онкологично заболяване е пряко свързана с нашето психо-емоционално състояние. Препоръчваме ви да отделите време за да преосмислите начина си на живот и това как реагирате на събитията и хората около вас. Приемате ли различието, приемате ли това, което Ви се случва с разбиране, че нещо трябва да се промени или го приемате като наказание и предизвиква гняв във вас.