Дихателен тренажор “Медбио+”

Дихателен тренажор “Медбио+”

Уредът е средство за лечение на високото кръвно налягане /есенциална хипертония/чрез дихателна гимнастика. Изработен е от специални материали и по технология, която задава оптимален обем, геометрични размери и форма.

39.90 лв.

Дихателен тренажор “Медбио+”

Повече за продукта

Описание

Уредът е средство за лечение на високото кръвно налягане /есенциална хипертония/чрез дихателна гимнастика. Изработен е от специални материали и по технология, която задава оптимален обем, геометрични размери и форма.

Редовните дихателни тренировки с дихателния тренажор водят до нормализиране на кръвното чрез:

  • намаляване кислородния глад на клетките;
  • оптимизиране на съотношението кислород/въглероден диоксид; въглеродният диоксид има ключова роля за осигуряването на кислород в клетките;
  • подобряване на газообмена в организма, необходим за храненето на клетките;
  • естествено разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвотока и храненето на тъканите;
  • увеличаване на компенсаторните и адаптационни възможности на организма.

Тренажорът е подходящ за хора с хронично високо кръвно налягане /есенциална хипертония/ и:

  • заседнал начин на живот;
  • напрегнато ежедневие и хроничен стрес;
  • като подпомагаща терапия при всички хронични заболявания.

Тренажорът е  лесен за поддържане и самостоятелна употреба.

Принцип на действие

Дихателният тренажор „Медбио+“ смесва издишвания и вдишвания въздух, като по този начин променя газовия състав на вдишания от човека въдух – той обеднява на кислород и се обогатява с въглероден диоксид. Сместа оказва благотворно влияние на организма, подобно на това, което се получава при физическо натоварване. Увеличеното съдържание на въглероден диоксид разширява кръвоносните съдове и осигурява повече кислород на клетките.

 

Дихателният тренажор „Медбио+“ е създаден по методика, която лично препоръчва и използва руският професор д.м.н. д-р Иван Полунин, ръководител на катедрата по Нормална физиология в Астраханската държавна медицинска академия /Русия/.

Комплектация

В комплекта има: 

– дихателна тръба – 1 бр.

– мундщук – 1 бр.

– инструкция за употреба – 1 бр.

– опаковачен полиетиленов плик – 1 бр.

Инструкцията за употреба можете да прочетете и ТУК

Теоретични основи на метода

Хипоксията е една от основните причини за най-разпространените хронични заболявания. Тя представлява недостатъчно снабдяване на клетките на всички органи с кислород и ако това продължи с години, води до нарушаване на нормалния метаболизъм в организма и увреждане на органите.

За да достигне достатъчно кислород до клетките в организма, трябва в кръвта да има и достатъчно количество въглероден диоксид. Той помага за улеснено достигане на кислорода. Затова намаляването на въглеродния диоксид в организма води до намаляване усвояването на кислорода от клетките.

 Оптималното съотношение между кислорода и въглеродния диоксид в организма е жизненоважно и един от най-лесните начини за поддържането му е чрез физическа активност и стимулиране на дишането.

При съдържание на въглероден диоксид (въглероден двуокис) в кръвта от 6,5 – 6,0% /това е зададената от природата норма/, кръвоснабдяването на клетките е възможно -доброто. При недостатъчна концентрация на въглеродния диоксид в кръвта проникването на кислорода от кръвта в клетките на тъканите намалява няколко пъти. Клетките започват да изпитват значителен кислороден глад. Ако този процес не бъде предотвратен, той става хроничен. А хроничното лишаване на клетките от кислород води до тяхното  увреждане и неефективно функциониране.

В момента, в който клетката започва да изпитва кислороден глад, се активира защитен механизъм съгласно закона във физиологията на Вериго-Бор /„Ефект на Вериго – Бор“/. Същността му се изразява в това, че за да спре кислородния глад, организмът започва да взема интензивни мерки за задържане на въглеродния диоксид, тъй като той е необходим на клетките за нормалното усвояване на кислорода. Това става чрез рефлекторен спазъм (свиване) на съдовете, за да се намали кръвотока и съответно – загубата на въглеродния диоксид. Това е основната причина за есенциалната хипертония /високото кръвно налягане/. Ако този процес не бъде прекъснат и продължи с години, той се превръща в хроничен и постепенно довежда до увреждането на органите и техните функции.

Популярното мнение е, че е важен само кислородът. 

Да, той безспорно е важен, но неговото усвояване зависи в много голяма степен от въглеродния диоксид. По тази причина въглеродният диоксид е жизненоважен за организма и концентрацията му в кръвта трябва да се поддържа в необходимите граници.

 

Основната причина за нарушаването на функционирането на дихателния център при възрастни хора е хиподинамията – недостигът на физически натоварвания. Хроничното недостатъчно физическо натоварване с времето довежда до все по-голямо несъответствие на дихателния ритъм и начина на дишане с потребностите на организма от кислород и въглероден диоксид, които са необходими за поддържането на жизнените процеси в клетката.

Изследванията показват, че съдържанието на въглероден диоксид в кръвта може да се повиши от 3,5 – 4,0% до нормалните 6,0% с редовни физически упражнения за около три години.

С дихателна гимнастика чрез дихателен тренажор това може да стане значително по-бързо – за 2-3 месеца.

Производител: „Медбио комерс“ ЕООД, България

Допълнителна информация

Тегло 0.25 кг

Мнения на клиенти

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Възможно е да харесате и…

Заглавие

Go to Top