Натурално масло от лавандула

19.42 лв.

Налично

Маслото от лавандула е най – често използваното етерично масло в света. Трябва да го имате вкъщи по всяко време, заради релаксиращите свойства, които освобождават от напрежение и осигуряват здрав сън, заради бързото излекуване при изгаряния, порязвания, ожулване, ухапване от насекоми, заради антиоксидантна сила, която притежава.

 

Налично

Описание

Лавандуловото етерично масло се получава чрез дестилация на цъфтящите съцветия на растението Lavandula hybrida. Неговото действие и приложение е идентично с това на лавандуловото масло.

С какво е полезно лавандуловото масло?

Маслото от лавандула е най-често използваното етерично масло в света. Трябва да го имате вкъщи по всяко време, заради релаксиращите свойства, които освобождават от напрежение и осигуряват здрав сън, заради бързото излекуване при изгаряния, порязвания, ожулване, ухапване от насекоми, заради антиоксидантна сила, която притежава. Антиоксидантите са супер лечителите, от които имаме нужда. Свободните радикали, получени от химикали, замърсители, стрес и токсини на околната среда, са причина за редица клетъчни увреждания, имунна недостатъчност и безброй други здравни рискове, включително рак и хронични заболявания. Тялото произвежда антиоксиданти под формата на ензими като каталаза, глутатион пероксидаза и супероксид дисмутаза. За съжаление нашите тела са изложени на постоянна атака от свободни радикали, които изчерпват запасите ни. Маслото от лавандула е ефективен антиоксидантен доставчик. Китайски учени са наблюдавали, че лавандуловото масло регулира нивата на 3-те антиоксиданта и предпазва мозъчните клетки от увреждане. Антиоксидантната активност и апоптозата са основния механизъм за мощния ефект срещу оксидативния стрес.

Френския химик Рене Морис Гатефос пръв открива полезните свойства на лавандуловото масло, когато при инцидент изгаря много лошо ръката си. Той използвал чисто неразредено лавандулово масло и това излекувало напълно ръката му без инфекции и белези. Изследвания на учени доказват, че маслото, прието вътрешно облекчава безсъние, депресия, Алцхаймер. Други изследвания показват, че маслото не само понижава сериозността на диабета, но подобрява телесното тегло и запазва черния дроб и бъбреците.

Маслото от лавандула има антисептични, болкоуспокояващи, антиспастични, бактерицидни и седативни свойства.

Терапевтичните съединения в лавандулата са: линалол, линалицитат, бета-оцимен и алфа-терпинеол. За повечето хора маслото е с добра толерантност.

 

Основни ползи от лавандуловото масло:

  • Помага за добър сън. Разпръснете 5 капки около леглото си или втрийте 2 – 3 капки на врата, гърдите и слепоочията, или сложете няколко капки в аромалампа.
  • Успокоява изгаряния, слънчеви изгаряния, наранявания и порязвания. Успокоява кожни възпаления (смесете лавандулово с кокосово масло и прилагайте към проблемното място 2 пъти дневно)
  • Помага срещу тревожност и стрес. Маслото е познато с качеството си да релаксира и успокоява (разпръснете маслото или го намажете на слепоочията, китките и стъпалата, или сложете няколко капки в аромалампа).
  • Бори се срещу високо кръвно налягане (разпръснете го на работното си място за да избегнете стреса и да си осигурите нормално кръвно налягане).
  • Спомага за здравословен баланс на кръвната захар. Маслото е многообещаващо при защита на тялото от повишаване на кръвната глюкоза ( втрийте на врата и гърдите, разпръснете във въздуха или добавете 1 капка към чай или вода)
  • Помага за здрава и с добър външен вид кожа. Противовъзпалителните и успокояващи свойства на лавандуловото масло помагат при дерматити, екзема, псориазис и акне ( може директно да се приложи или като смес с кокосово масло при хора с по – висока чувствителност)
  • Поддържа хормоналния дисбаланс
  • Помага срещу главоболие и мигрена. Инхалирайте маслото за 15 минути. Може да втривате смес от масло от лавандула и мента в слепоочията, задната част на врата и китките.
  • Против молци
  • При домашни животни за прогонване на бълхи и паразити: каишката се потапя в разтворот 1 чаена лъжичка алкохол и 6 капки лавандулово масло.

 

Начин на употреба:

Вътрешно: 3-5 капки на ден се поставят в 1 к.л. мед и разтварят в чаша с топла вода.

Външно: аромотерапия, инхалации, масажи, вани, компреси, гаргари, маски.

Противопоказания: За повечето хора маслото е с добра толерантност, включително бременни и деца.

Срок на годност: Виж на опаковката.

Опаковка: Стъклено шише, 20мл

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца.

Произход: Турция

При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консултация

с фармацевт!

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Натурално масло от лавандула“