Натурално масло от Салвия

34.00 лв. 33.32 лв.

Маслото от салвия се получава, като цветът от салвия се подлага на парна дестилация. Основното химично съединение в него – линалилацетат, го прави едно от най-успокояващите и балансиращи масла. Чрез инхалация може да се получи релаксация и се подобри съня. Поддържа добро кръвообръщение, храносмилане и очно здраве.

 

Описание

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Научни изследвания доказват, че приложението на маслото дава добри резултати за облекчаване на болки, а при ароматерапия редуцира тревожност, страх и болка. Маслото от салвия е добър антимикробен агент и намира приложение при рани и кожни инфекции.

Ключови ползи: поддържа хормонален баланс, стимулира производството на естрогени, благоприятства зачеването, засилва кръвообръщението, има общо тонизиращо действие, стимулира надбъбречните жлези, намалява потоотделянето, може да подобри настроението, редуцира стреса, притежава антибиотични и антисептични свойства, успокоява лигавицата на устната кухина, има детоксикиращо действие, може да облекчи артритни симптоми, да подобри зрението, растежа на косата и състоянието на кожата, действа антицелулитно.

Терапевтични съединения: цермакрен-D, линалол, линалилацетат.

Някои по-важни ползи:

  1. Поддържа хормонален баланс. Съдържа естествени фитоестрогени, което дава възможност за естрогенен ефект и регулиране на естрогенните нива и поддържане здравето на матката. Външно се прилагат 3 капки в долната част на корема или 2 капки на врата. Може и да се вдиша. За вагинални промивки: 1 литър вода с 5 капки масло от салвия.
  2. Подобрява менструален дискомфорт. Има способността да помага при предменструален синдром. То е антиспазматично – може да третира спазми и мускулни крампи (външно в долната част на корема).
  3. Действа успокояващо. Маслото е естествен седатив. Подходящо за безсъние и чувство на тревожност – разпръснете около леглото си или потъркайте 1-2 капки на врата и стъпалата.
  4. Поддържа добро кръвообръщение. Разширява кръвоносните съдове и повишава кръвообръщението, което прави маслото полезно за сърцето. Понижава по естествен начин кръвното налягане чрез отпускане на артериите и мозъка. Втривайте маслото на гърдите.
  5. Може да помогне за снижаване на холестерола. Антивъзпалителните и антиоксидантни свойства на маслото могат по естествен начин да помогнат за снижаване на холестерола. Разпръснете или добавете към вана с топла вода 5 капки.
  6. Съдържа вещества, помагащи за борбата с левкимия. Склареол е химическото вещество открито в маслото, което е в състояние да убива левкемични клетки чрез апаптоза. Вземете масло от салвия вътрешно, за да помогне на апоптозата.
  7. Подобрява кожното здраве. Естерът линалилацетат в маслото има доказано свойство да редуцира кожно възпаление и да служи като естествено средство срещу обриви. Кобинирайте това масло с масло от жожоба за външно приложение.

ВАЖНО!

Да не се предозира!

При употреба на 8 пъти по-високи дози, маслото от салвия може да предизвика главоболие, гадене с повръщане, болки в стомаха, световъртеж. Да не се ползва по време на бременност, тъй като може да предизвика контракции. Не се препоръчва при епилепсия. Да не се прилага едновременно с консумация на алкохол.

Употреба.

Посочените действия, начини на приложение и дозировки важат единствено за продуктите на Боталайф, тъй като Боталайф гарантира концентрацията, качеството, чистотата и произхода на маслата.

Безопасност: Не е добре да се ползва по време на бременност, особено при първото тримесечие или когато се използва в долната част на корема, тъй като може да предизвика контракции. Не се препоръчва при епилептици. Не трябва да се прилага едновременно с консумация на алкохол.

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца. След отваряне да се консумира в рамките на 3 месеца.

Срок на годност: Виж на опаковката.

Опаковка: Стъклено шише, 20 мл.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.