Натурално масло от макадамия

27.74 лв. 27.19 лв.

Маслото на ядки от макадамия има способноста да подобрява метаболитния синдром, да намалява нивото на триглицеридите, да подобрява сърдечното здраве, да повишава енергийните нива, да подобрява храносмилателните процеси, да помага страдащите от Целиа кия, подпомага процесът на заздравяване на костната  тъкан, защитава и повишава очното здраве, предпазва от хронични заболявания и оптимизира действието на имунната система и други защитни системи. Макадамията е най-калоричната ядка заради високото съдържание на мононаситени мазнини – около 720 ккал в 100 грама. Въпреки това редовната умерена консумация може да доведе до около 8% намаляване на мазнините в организма.

Описание

СТУДЕНОПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЯДКИ НА МАКАДАМИЯ 100 % ЧИСТО, НАТУРАЛНО

Маслото на ядки от макадамия има способноста да подобрява метаболитния синдром, да намалява нивото на триглицеридите, да подобрява сърдечното здраве, да повишава енергийните нива, да подобрява храносмилателните процеси, да помага страдащите от Целиа кия, подпомага процесът на заздравяване на костната  тъкан, защитава и повишава очното здраве, предпазва от хронични заболявания и оптимизира действието на имунната система и други защитни системи. Макадамията е най-калоричната ядка заради високото съдържание на мононаситени мазнини – около 720 ккал в 100 грама. Въпреки това редовната умерена консумация може да доведе до около 8% намаляване на мазнините в организма. Макадамията е богат източник на витамин A, желязо, протеини, тиамин, рибофлавин, ниацин и фолати. Съдържа умерени количества от цинк, мед, калций, фосфор, калий и магнезий, селен, желязо, витамините В и PP и други ценни хранителни вещества. Макадамията съдържа антиоксиданти като полифеноли, аминокиселини, флавоноиди и селен. Тя също е добър източник на въглехидрати като сукроза, фруктоза, глюкоза, малтоза и някои нишестено-базирани въглехидрати. В ядките се съдържат също белтъчини, въглехидрати, приблизително 60% олеинова киселина, значителни нива на палмитолеинова киселина известна като омега-7 (достига до 27%) и по-малки количества на линоленова киселина.

 1. Предпазва сърдечно- съдовата система. Маслото от макадамия е 100 % свободно от холестерол. Ядките са богати на здравословните мононенаситени мастни киселини, които подобряват метаболитния синдром, предпазват сърдечно- съдовата система посредством понижаване на холестероловите нива и спомагат за чистене на артериите. Макадамията понижава също нивата на триглицеридите и по този начин намалява коронарните заболявания. Триглицеридите са есенциални мазнини в тялото, които могат да са много опасни за сърцето, могат да запушат артериите и да повишат опасността от атеросклераза, сърдечни атаки и инфаркт. Високото съдържание на олеинова киселина в маслото от ядки на макадамия (по-високо е от това в зехтина) е важно за ребалансиране на холестеролните нива и редуциране количествата на триглицеридите в кръвта. Oмега-3 и oмега-6 мастни киселини, когато са в балансирано съотношение, са идеални за човешкото здраве. Маслото от макадамия има този баланс и е отличен източник на тези незаменими киселини.
 2. Антиоксидантни свойства. Антиоксидантите са молекули, които неутрализират свободнита радикали, опасни биопродукти от клетъчния метаболизъм, които може да са причина за широк кръг хронични заболявания, включително клетъчни мутации и рак. Здравната полза от маслото идва от неговото високо съдържание на флавоноиди. Флавоноидите предпазват клетките от увреждане и са превенция от токсините на околната среда. Тези флавоноиди се превръщат в антиоксиданти в нашето тяло. Те търсят, намират и разрушават свободните радикали и така предпазват нашите тела от заболявания и определени видове рак, като този на гърдата, маточната шийка, белия дроб, простатата, стомаха. Изследвания илюстрират, че маслото от макадамия съдържа високи нива на токотриеноли, антиоксиданти, които може да имат силен ефект върху цялостното здраве на тялото. Високото антиоксидантно съдържание в маслото от макадамия се явява много добра защита на имунната система.
 3. За загуба на тегло. Хората избягват макадамията мислейки, че е богата на мазнини и холестерол. Мазнините в макадамията, обаче са мононенаситени мазнини, които помагат за загуба на тегло. Ядките на макадамията са богати на палмитолеинова киселина (Омега-7) мастна киселина, която предоставя строителните блокчета на ензимите и осигурява контрол на изгарянето на мазнините и контрол на апетита. Палмитолеиновата киселина повишава мастния метаболизъм и пречи за мастни натрупвания. Съдържанието на тази мастна киселина прави маслото изключително хранително и създава чувство за ситост.
 4. Доставя протеини. Макадамията съдържа значителни нива от протеини, които са есенциален компонент от нашата диета и формират мускулите и свързващите тъкани в нашето тяло. Протеините са част от нашата кръв и действат позитивно на нашето здраве. Те помагат за поддържане здравето на косата, ноктите и кожата.
 5. За здраве на костите. Фосфорът в макадамията играе различни ключови роли в костния и зъбен минерализационен метаболизъм, включващ транспортиране и абсорбция на минералите. Калцият също помага при формиране на зъби и кости. Магнезият в макадамията помага на тялото да влага нова костна тъкан за създаване на здрав скелет. Oмега-3 пък пред-пазва от остеопороза и редуцира болката при остър артрит.
 6. Подобрява нервната система. Макадамията подобрява здравето на нервната система. Минералът мед в ма- кадамията помага за работата на невротрансмитерите, химикали, които нашите мозъчни клетки използват за да изпращат химически сигнали.
 7. Доставя олеинова киселина. Маслото от ядки на макадамия е богато на олеинова киселина, която играе важна роля при редуциране на възпаленията и повишаване на паметта. Маслото помага и за понижаване симптомите на астма и нивата на лошия холестерол в тялото (LDL), като същевременно повишава HDL-нивата (добрия холестерол). Тази мастна киселина е полезна също за кожното здраве – има превъзходни овлажняващи и регенеративни свойства за кожата.
 8. Повишава скоростта на хранителна абсорбция. Маслото от ядки на макадамия е с високо съдържание на мононенаситени мастни киселини.Тези мастни киселини са важни за доброто здраве, те повишават скоростта на асорбцията на хранителните вещества, както и усвояването на мастноразтворимите витамини в тялото.
 9. Повишава здравето на кости, клетки, ставни връзки. Маслото от ядки на макадамия играе жизнена роля за запазване на кости, клетки, здрави ставни връзки в тялото. Дължи се на тяхното богато съдържание на магнезий. Този минерал осигурява поддръжката на мускулната и нервната функция и помага за стабилизиране на сърдечния ритъм.
 10. Доставя оптимално количиство от Омега мастни киселини. Според експертите маслото от ядки на макадамия има точното количество от есенциални Омега мастни киселини. Това е важно за тялото, защото небалансираното количествено съотношение на Омега -3 към Омега-6 може да е причина за здравословни проблеми, като сърдечносъдови заболявания, артри, рак и т.н. Изследвателите предполагат, че консумацията на това масло редуцира LDL – холестеролни нива. Тъй като тези мастни киселини не се произвеждат в човешкото тяло, важно е да се включат в диетата.
 11. Предотвратява TEWL (транс-епидермална загуба на вода). Друг нутриент, на който е богата макадамията, е линоленова киселина. Това е мастна киселина с големи ползи за кожата. Може да предпази от транс-епидермална загуба на вода от деликатните тъкани на кожата.

12. Абсорбира свободни радикали. Маслото от ядки на макадамия съдържа антиоксиданти като Сквален (тритерпен, който е рядък терпен) и Витамин E. Тези антиоксиданти предпазват от увреждането на свободните радикали като ги абсорбират. Свободните радикали имат способността да променят ДНК. Антиоксидантите в това масло помагат за неутрализиране на свободните радикали и са превенция от животозастрашаващи заболявания като рак на

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.