Етерично масло от иланг-иланг, 5 мл, Боталайф

Етерично масло от иланг-иланг, 5 мл, Боталайф

44.00 лв.

Етерично масло от иланг-иланг, 5 мл, Боталайф

Повече за продукта

Описание

Етерично масло от иланг-иланг, 5 мл, Боталайф

Есенциалното масло от иланг-иланг се получава чрез парна дестилация от цветовете на голямо тропическо дърво и има много луксозен аромат на цветя и сладострастие. Иланг-иланг означава “цвят на цветовете” и е получил името си заради специфичния аромат. Приема се за ефективен антидепресант, антисептик и антиспазматик. Има положителен ефект върху имунната система, кръвообращението и емоциите. Емоционалните негативни чувства са една от най-опасните и токсични форми на оксидативен стрес. Често биват подценявани, но са предпоставка за много сериозни здравословни проблеми. Маслото от иланг-иланг със свойствата, които притежава се е превърнало в естествено средство срещу нарушения в ендокринната, сърдечно-съдовата, репродуктивна и храносмилателна система.

Изследвания: Едно изследване от 2006 г. намира, че маслото от иланг-иланг облекчава депресии и стрес при ароматерапия. То предизвиква значително спадане на кръвното налягане и пациентите, участвали в изследването се чувстват много по-спокойни и отпуснати, отколкото хората от контролна група. Маслото от иланг-иланг значително понижава систоличното и диастоличното кръвно налягане при изследвания на 29 мъже. Също така понижава скоростта на сърцебиене и има седативен ефект при вдишване.

Ключови ползи: 

  1. Помага за регулиране на кръвното налягане. Иланг-иланг поддържа здравословно кръвообращение. Разглежда се като едно от най-полезните масла за контрол на кръвното налягане и предпазване от сърдечна аритмия. Разредете с масло-носител и приложете 1 капка външно над сърцето или прибавете 2 капки към вода или топъл чай.
  2. Помага за здрава кожа. Когато се прилага към кожата иланг-иланг може предотвратява не само стареенето й, но дори да предотвратява развитието на кожни ракови клетки, включително меланома. Комбинирайте 2 капки с равни части кокосово масло или масло от жожоба и приложете външно към засегнатото място 2 пъти дневно.
  3. Повишава настроението и енергията. Действа директно върху функциите на мозъка и вдишването на масло от иланг-иланг може да има незабавен положителен ефект върху настроението ви. Дължи се на свойството му на естествен антидепресант. Като такъв успокоява и помага и при безсъние. Комбинирайте 3-5 капки с масло-носител и масажирайте слепоочията.
  4. Помага на хормоналния баланс. Маслото помага за понижение на напрежението и стреса, свързани с PMS-синдром. Комбинирайте 2 капки масло от иланг-иланг с масло от лавандула и приложете сместа локално към врата и подкоремната област.
  5. Може да намали състояния на объркване, тревога, гняв. Маслото от иланг-иланг помага за отстраняване на негативните емоции, включително гняв, ревност, ниско самочувствие. Дифузирайте или директно инхалирайте от опаковката, за да помогнете за отстраняване състоянието на тревога.
  6. Подобрява и насърчава самочувствието. Инхалирането на маслото може да има непосредствен положителен ефект върху самочувствието. Това може да ви предаде енергия и да ви помогне да преодолеете хронична умора и да приемете житейските предизвикателства със самочувствие и оптимизъм. Инхалирайте директно, разпръснете го във въздуха или приложете към китките и врата.
  7. Естествен афродизиак. Маслото действа като естествено средство срещу ректилна дисфункция (импотентност) и повишава либидото както на мъже, така и на жени. Повишаването на енергията създава чувство на релаксация. Разпръснете или приложете външно по слепоочията, китките или врата.

Начин на употреба: 

  • Вътрешно за възрастни: 1-2 капки дневно, накапани върху 1 ч. л. мед се разтварят в чаша с топла вода.
  • Външно: аромотерапия, масаж.

Опаковка: стъклено шише с капкомер, 5 мл
Съхранение: на тъмно и хладно място, недостъпно за деца, с плътно затворена капачка
Срок на годност: виж на опаковката
Производител: Manolya Dogal ve Aromatik, Турция

Допълнителна информация

Тегло 0.3 кг

Мнения на клиенти

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Възможно е да харесате и…

Заглавие

Go to Top