Белено просо – 0,500кг.

1.99 лв. 1.95 лв.

БЕЗГЛУТЕНОВ ПРОДУКТ

Беленото просо спомага за правилното функциониране на организма. Просото е здравословна и питателна храна. След термична обработка запазва своите алкализиращи свойства.

Беленото просо регенерира телесните тъкани, значително понижава риска от поява на диабет, предпазва от натрупване на камъни в бъбреците, влияе положително на сърдечно – съдовата система, значително намалява риска от появата на астма и мигренозни пристъпи.

Описание

Просото е зърнена култура. То спомага за правилното функциониране на организма. Просото е здравословна и питателна храна. Съдържа голямо количество магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган. Също така съдържа фолат, холин, ниацин, Витамин K, Витамин Е.

Просото е безглутенова храна и дори след термична обработка запазва своите алкализиращи свойства. Предпочитана храна е от гастроентеролозите и диетолозите. Устойчиво е на вредители и затова се смята за чист продукт, без селскостопански отрови. Просената каша е най – здравословната закуска. Използват го като алтернатива на ориз, елда, овес или киноа и го включват в смесите за безглутенов хляб. Ако поддържаме некиселинна среда в организма намаляваме клетъчните възпаления, правим реална профилактика на рака, автоимунните и метаболитните болести, хроничната умора.

Просото се слави като противоракова храна. Според видни лекари поне три пъти седмично трябва да се яде варено просо – в съчетание с пресни или сушени плодове, или в ястия със зеленчуци.

Просото е идеалната храна за хора с алергии, при проблемна кожа, коса и нокти.

Просото е шампион по съдържание на силиций. Микроелемент, който е много важен за минералния обмен на организма и имунитета. От него зависи здравето на костите, зъбите, ставите, съединителната тъкан. При дефицит на силиций намалява колагена в организма и тъканите губят еластичност, а кожата увяхва.

Просото трябва да се консумира белено, защото дъбилните вещества в обвивката му намаляват усвояването на хранителните вещества.

В китайската медицина смятат, че просото е много важна храна за хармонизирането на функционалния кръг на далака – еквивалент на храносмилателния тракт и имунната система. Затова препоръчват на хора с намалени защитни сили на организма и на онкоболните да ядат просо. Съставки: белено просо

Нетно тегло: е 500гр.

Съхранение: на сухо и проветриво място

Произход: България

Начин на употреба: за варене.

Хранителна информация за 100гр: 

Белтъчини 11g
Въглехидрати 72g
Мазнини 4g
Енергийна стойност 378kcal

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Също може да ви хареса…