Биониа Бирена мая

5.70 лв. 5.59 лв.

Биониа Бирена мая е 100% натурален продукт само от малц, хмел и вода за ежедневна употреба.  Подобрява състоянието на чревната флора, действа, като пробиотик, има положителен ефект при диария, стимулира перисталтиката, засилва имунната система, има изключително позитивно влияние върху работата на мозъчните клетки, подпомага здравословното отслабване, полезна добавка за активно спортуващи, оказва благоприятен ефект за поддържане на състоянието на кожата, косата и ноктите. Препоръчва се при бременност.

Описание

Биониа бирена мая се произвежда от натурални бирени дрожди (100% Saccharomyces cerevisiae), които са добити само от естествени продукти малц, хмел и вода и са с гарантиран статус „без ГМО“ (без Генно Модифицирани Продукти)

 

Биониа Бирена мая на люспи е 100% натурален продукт без добавки.

 

Съдържание:

 • Витамин В₁(Thiamine)  –   7 mg / 100 g
 • Витамин В₂(Riboflavin) –   2 mg / 100 g
 • Витамин В₃(Niacin) –    43 mg / 100 g
 • Витамин B₅ (Pantothenicacid) –  3 mg / 100 g
 • Витамин В₆ (Pyridoxine) –  6 mg / 100 g
 • Витамин B₉ (Folicacid) –    800 µg / 100 g
 • Витамин B₁₂(Cobalamin) –   1 µg / 100 g *усреднен анализ, тъй като съдържанието варира типично за натуралните продукти.
 • Калций  –  280 mg / 100 g
 • Калий –    1 800 mg / 100 g
 • Фосфор – 1 100 mg / 100 g
 • Желязо – 7 mg / 100г g
 • Мед –       500 µg / 100 g
 • Манган –  700 µg / 100 g
 • Цинк –    5 mg / 100 g
 • Натрий –  05 g / 100 g

Биониа Бирена мая на люспи е с естествен органичен произход и снабдява тялото с допълнителни количества белтъчини, фибри и енергия, особено ценно за вегани, вегетарианци и за активно спортуващи:

 • Енергия в kJ – 1 180 / 100 g
 • Енергия в kcal   – 280 / 100 g
 • Протеини –  8 g / 100 g
 • Мазнини –  9 g / 100 g
 • Въглехидрати – 23.1 g / 100 g
 • Фибри –  2 g / 100 g

Биониа Бирена мая на люспи НЕ съдържа пълнители и слепители. Тези добавки са необходими за оформянето на активното вещество в таблетна форма, дразнят лигавицата на стомаха и е възможно е да причинят алергии и непоносимост към продукта. Затова Биониа Бирена мая се предлага в една от възможно най-чистите форми – на люспи.

Бирената мая оказва благоприятен ефект за поддържане състоянието на кожата, косата и ноктите, тя е помощно средство при множество ежедневни проблеми, като диария и запек, има положително въздействие при стомашно-чревни заболявания, хемороиди, раздразнен стомах и други, като същевременно повишава имунитета и спомага за доброто функциониране на нервната система. Подходяща е за вегетарианци и спортисти, поради богатото си съдържание на витамини и белтъчини (44%) и  за хора спазващи диета заради много ниското съдържание на мазнини (2%).

 

БИОНИА БИРЕНА МАЯ ЗА ЗДРАВЕ

 • Бирената мая & витамин В комплекс

Биониа Бирена мая съдържа повече витамини от група В (В, В, В, B, В, B, B₁₂) от всеки друг природен хранителен продукт. Витамините от група В са синергични, поради което са по-мощни заедно, отколкото поотделно. Витамин B комплекс трябва да се подновява всеки ден, тъй като не се съхранява в тялото и излишното количество се изхвърля от организма. Д-р Ърл Миндъл, Доктор по фармация, в книгата си „Библия на Витамините“ препоръчва бирената мая като един от основните естествени източници на витамин B комплекс! За да бъде приет лесно от организма, витамин B комплекс в нашата бирена мая е в естествената си комбинация от незаменими аминокиселини и минерали (калций, калий, фосфор, желязо, манган, цинк и др.)

 • Бирената мая & метаболизма

Бирените дрожди, поради съдържанието на т.нар. „добри“ бактерии, способстват за доброто състояние на чревната флора. Биониа Бирена мая съдържа 21.2 г/100г фибри и оказва благоприятно въздействие при обмяната на веществата в организма и здравето на храносмилателната система: фибрите действат като пробиотици. Те засилват производството на чревни ензими и имат антибактериално действие в червата, с което се обяснява положителният ефект при диария (стомашни разстройства). Фибрите стимулират и перисталтиката. Те преминават през организма, прочистват го от вредните вещества и ускоряват придвижването на храната в организма. Така се предотвратява евентуална констипация и се осигурява нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Витамин B комплекс подпомага храносмилането, способства за правилното усвояване  на мазнините, въглехидратите и белтъчините и зарежда организма с енергия. Недостигът на един от В витамините, обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е нужно да се вземат заедно и балансирано. Препоръчва се за ежедневна употреба.

 • Бирената мая & имунитет

Бирената мая се ползва като традиционно средство в народната медицина против голям брой инфекции. Съдържащите се в нея полизахариди засилват имунната система. B₅ (пантотенова киселина), фолиевата киселина и богатото съдържание на аминокиселини са от полза и за цялостното ни здраве, защото съдействат за регенерирането на клетките, особено когато сме под стрес, преболедували или отслабнали. Препоръчва се за бременни.

 • Бирената мая & нервната система

Витамин B играе важна роля за нормалното функциониране на нервната система и повишаването на концентрацията. Липсата му забавя проводимостта на електрическите сигнали на нервните клетки към цялото тяло. Особено витамините B₁ и B₆ имат изключително позитивно влияние върху работата на мозъчните клетки. Биониа Бирена мая е комплексна естествена хранителна добавка подходяща и за външно приложение в козметиката!

БИОНИА БИРЕНА МАЯ ЗА КРАСОТА

 • Бирената мая и добрата фигура

Благодарение на богатото си съдържание на протеини (41.8 г/100г) и фибри (21.2 г/100г)Биониа Бирена мая може да е помощник за отслабването. Протеините осигуряват повече енергия на тялото, а в комбинация с фибрите създават усещане за ситост. При прием половин час преди хранене бирената мая има диетично действие, създава едно приятно чувство на ситост, което трае дълго време, води до по-малък прием на калории от храната и предотвратява преяждането. В същото време набавя на организма необходимите белтъчини и осигурява енергия на тялото. Бирената мая е полезна добавка и за спортуващи, тъй като протеините (41%) са изграждащия материал на мускулната маса.

 • Бирена мая за по-здрава кожа, коса и нокти

Бирената мая оказва благоприятен ефект за поддържане на състоянието на кожата, косата и ноктите, тъй като витамините от група B в комбинация с ценните аминокиселини подпомагат обмяната на веществата и естественото регенериране на клетките. Гарантът за растеж на клетките, фолиевата киселина (витамин B) е с много голямо съдържание 800 mcg/100g в Биониа Бирена мая.

Допълнителна информация

Тегло 100 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.