Брашно от просо – 400гр.

2.03 лв. 1.99 лв.

Брашно от просо – добива се от белено просо и е богат източник на витамини и минерали. То е светло с отличителен, характерен и приятен вкус. Не съдържа глутен и е подходящо за безглутенови диети, както и като добавка към други брашна. Активира ферментацията и придава хрупкавост на печивата. Използва се за палачинки, кигли, мексикански питки, пълнежи за кюфтета, панировки.

 

Описание

Просото е зърнена култура. То спомага за правилното функциониране на организма. Просото е здравословна и питателна храна. Съдържа голямо количество магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган. Също така съдържа фолат, холин, ниацин, Витамин K, Витамин Е.

Просото е безглутенова храна и дори след термична обработка запазва своите алкализиращи свойства. Предпочитана храна е от гастроентеролозите и диетолозите. Устойчиво е на вредители и затова се смята за чист продукт, без селскостопански отрови. Просената каша е най – здравословната закуска. Използват го като алтернатива на ориз, елда, овес или киноа и го включват в смесите за безглутенов хляб. Ако поддържаме некиселинна среда в организма намаляваме клетъчните възпаления, правим реална профилактика на рака, автоимунните и метаболитните болести, хроничната умора.

Просото се слави като противоракова храна. Според видни лекари поне три пъти седмично трябва да се яде варено просо – в съчетание с пресни или сушени плодове, или в ястия със зеленчуци.

Просото е идеалната храна за хора с алергии, при проблемна кожа, коса и нокти.

Просото е шампион по съдържание на силиций. Микроелемент, който е много важен за минералния обмен на организма и имунитета. От него зависи здравето на костите, зъбите, ставите, съединителната тъкан. При дефицит на силиций намалява колагена в организма и тъканите губят еластичност, а кожата увяхва.

Просото трябва да се консумира белено, защото дъбилните вещества в обвивката му намаляват усвояването на хранителните вещества.

В китайската медицина смятат, че просото е много важна храна за хармонизирането на функционалния кръг на далака – еквивалент на храносмилателния тракт и имунната система. Затова препоръчват на хора с намалени защитни сили на организма и на онкоболните да ядат просо.

Брашното се добива от белено просо и е богат източник на витамини и минерали. То е светло с отличителен, характерен и приятен вкус. Не съдържа глутен и е подходящо за безглутенови диети, както и като добавка към други брашна. Активира ферментацията и придава хрупкавост на печивата. Използва се за палачинки, кигли, мексикански питки, пълнежи за кюфтета, панировки.

В 100g се съдържат:
енергийност- 372 ксаl
белтъчини- 11,5g
мазнини- 4,3g
въглехидрати-74,4g

Допълнителна информация

Тегло 400 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Също може да ви хареса…