Джинджифил на прах, 100 гр.

1.80 лв. 1.76 лв.

Изчерпан

Джинджифила се приема успешно за намаляване на болки при мигрена и  главоболие. Джинджифила има бронхоразширяващо действие, успешно се прилага възпалителни процеси и при борба с рак и диабет, има антитуморно действие, което може да спомогне за унищожаването на трудни за лечение видове рак, като този на белите дробове, яйчниците, дебелото черво, гърдата, кожата и панкреаса.

 

Изчерпан

Описание

Джинджифила е богат източник на антиоксиданти, включително гингероли, шогаоли, зингерони и други. Джинджифилът притежава широка гама от антибактериални, противовирусни, антиоксидантни и противопаразитни свойства.

Проучване при спортисти разкри, че  атлети всекидневно приемали по три грама джинджифил или канела (тоест, по-малко от чаена лъжичка) значително намалява болките в мускулите. Смята се също, че джинджифилът е също толкова ефективен, колкото и ибупрофена в намаляването на менструалните болки при жените.

Джинджифила се приема успешно за намаляване на болки при мигрена и  главоболие. Джинджифила има и доказано бронхоразширяващо действие, успешно се прилага възпалителни процеси и при борба с рак и диабет.

Действително, проучване публикувано в „Британското списание по хранене” (British Journal of Nutrition) демонстрира антиканцерогенното действие (ин витро и ин виво) на джинджифила, излагайки тезата, че той може да бъде ефективно средство в справянето с рака на простатата.

Друго проучване показва, че джинджифилът има антитуморно действие, което може да спомогне за унищожаването на трудни за лечение видове рак, като този на белите дробове, яйчниците, дебелото черво, гърдата, кожата и панкреаса. Нещо повече, тъй като джинджифилът спомага за предотвратяването на токсичния ефект от приемането на много вещества (включително лекарства за рак), може да бъде използван като допълнение към традиционните методи за лечение на рак.

Според един подробен преглед, провеждането на клиничен експеримент довело до извода, че след консумирането на три грама прах от сух джинджифил в продължение на 30 дни при участниците с диабет се забелязало значително понижение на кръвната глюкоза, триглицеридите, общия холестерол и LDL холестерола. Смята се, че джинджифилът има положителен ефект върху диабета защото:

 • възпрепятства ензимите в метаболизма на въглехидратите
 • повишава отделянето и чувствителността на инсулина
 • подобрява липидния профил

Открито е, също така, че джинджифилът има защитен ефект срещу усложненията в диабета, като защитава включително и черния дроб, бъбреците, централната нервна система и очите на болния от диабет.
Силата на джинджифила срещу гадене, прилошаване при пътуване и храносмилателни смущения
Никоя статия за джинджифила не може да бъде пълна без да подчертаем невероятния му ефект върху храносмилателните смущения. В моята книга той е отбелязан като едно от най-добрите природни помощни средства при страдащите от прилошаване по време на пътуване или от гадене (например по време на бременност или химиотерапия). Ако и вие сте един от тях, то джинджифилът трябва да се превърне в основна съставка на диетата ви.

Проучвания показват, че:

 • всекидневното приемане на един грам джинджифил може да спомогне за намаляването на гаденето и повръщането при бременните жени, като е доказано, че джинджифилът върши по-добра работа от плацебото в облекчаване на сутрешното гадене;
 • всекидневното добавяне на джинджифил към менюто намалява силата на причиненото от химиотерапия прилошаване;
 • джинджифилът може да спомогне за намаляване на повръщането и понижаване на други симптоми на прилошаването при пътуване.

Джинджифилът, също така, е задължителен за страдащите от стомашно разстройство, като не просто облекчава болката. Джинджифилът подпомага стимулирането на изпразването на стомаха без никакви странични ефекти и е антиспазматичен агент, което обяснява благоприятния му ефект върху чревния тракт. В допълнение, джинджифилът възпрепятства бактерията H. pylori, което, от своя страна, спомага за предотвратяване появата на язва, като в същото време защитава стомашната лигавица.
Още 12 ползи от джинджифила
За какво още е полезен джинджифилът?

Джинджифилът е усилва метаболизма  при което  тялото ни изгаря натрупаните мазнини, като влияе благоприятно върху общия метаболизъм и натрупването на мазнини

Джинджифилът намалява спадането на скоростта на метаболизма, което често се наблюдава по време на сваляне на килограми.

Според проучвания проведени от GreenMedInfo, джинджифилът има също следните ползи:

 1. подобрява когнитивната функция при жените на средна възраст;
 2. подобрява преработването и усвояването на мазнините;
 3. облекчава артритните болки точно толкова, колкото и Индометацина – противовъзпалително лекарство, което често се използва за тяхното лечение;
 4. намалява уврежданията и загубата на паметта свързани с мини удара;
 5. осигурява защита срещу респираторните вируси;
 6. осигурява защита срещу токсичното влияние на химикали в околната среда като, например, парабените;
 7. предотвратява и лекува затлъстял черен дроб, когато не е причинен от алкохолизъм;
 8. осигурява защита срещу увреждащия ДНК ефект от радиационното облъчване;
 9. намалява световъртежа;
 10. спомага за предотвратяването на инфаркт;
 11. помага при устойчиви на третиране с лекарства бактериални и гъбични инфекции;
 12. помага при борбата с бактериалната диария.

Постарайте се да приемате по един грам профилактично на ден с храната си за да си осигурите здрави съдове, изгаряне на излишни килограми и неутрализиране на възпалителни огнища в тялото