Домашна юфка от ечемик – 200 гр.

2.00 лв. 1.96 лв.

Натурална, без ГМО, не се използват добавки и консерванти.

Домашната юфка от ечемик ще дари невероятен вкус и изисканост на всяко приготвено от вас ястие. Идеално се съчетава със зеленчуци. Ечемика се препоръчва във всички здравословни диети, като един от най-ценните за здравето ни зърнени продукти. Домашната ечемичена юфка е много е вкусна с тиквички, а комбинацията с пиле е съвършена. Препоръчваме ви да я опитате и в горещи или студени супи.

Описание

Съставки

Брашно от ечемик, вода, сол. Съдържа лесно усвоим глутен.

 

Ползи за здравето

Юфката от ечемик съдържа големи количества витамини от група В, вит С, магнезий, манган, фосфор и всички аминокиселини потребни за белтъчния синтез. Ечемика е един от основните източници на сложни въглехидрати. Това са въглехидратите, които са изградени от 3, 4 и повече молекули. Тези въглехидрати доставят бавно и постепенно енергия от 30 – 40 минути до 3 – 4 часа след приема. Попаднали в организма ни тези въглехидрати първо трябва да разкъсат веригата молекули и една по една да влезнат в употреба. Сложните въглехидрати трябва да са над 90% от въглехидратите, които приемаме за ден, за да сме във форма и енергични. Това е причината юфката от ечемик да е препоръчителна за диабетно болни.

Добре е 60% от дневната дажба на въглехидрати да е до обяд. Ето защо юфката с ечемик е много добра за закуска и сутрешен прием.

 

Рецепти

Необходими съставки:

Домашна юфка от ечемик – 1 пакет

Сирене – 50 гр.

Крема сирене – 30 гр.

Зехтин и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете вода с щипка морска сол в тенджерата и я оставете да заври. Добавете юфката и варете 2 – 3 минути. Добавете сиренето и крема сиренето. Добавете зехтин или масло. Поръсете с ядки по избор. Разбъркайте добре. Ако има нужда овкусете със сол. Сервирайте топло.

Приятен апетит.

Допълнителна информация

Тегло 200 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.