Домашна юфка от лимец – 200 гр.

2.50 лв.

Натурална, без ГМО

Домашната юфка от лимец е произведена от натурален български лимец, без ГМО и вредни химически препарати. Юфката и здравословна, лесно смилаема храна, съдържаща качествени въглехидрати и протеини, както и витамини от група В и  много други вещества, от които се нуждае човешкия организъм. Едно от най-важните предимства на лимеца и продуктите от лимец е, че не съдържа холестерол и съдържа лесно усвояем глутен за разлика от обикновената пшеница с ГМО. Лимецът е дива пшеница и се произвежда без употреба на химически препарати. Това прави продуктът желан и все повече използван в здравословното храненето на съвременния човек.

 

Описание

Съставки

Брашно от лимец, вода, сол. Съдържа глутен.

 

Ползи за здравето

Лимецът e древна зърнена култура, определян е като древната пшеница на траките, житото на фараоните, последната храна на Христос.

Лимецът е алкална храна. Голяма част от съвременните болести днес се дължат на липса на минерали и микроелементи в човешкото тяло. С Лимеца си набавяме така необходимите ни цинк, манган, желязо и още много микроелементи. Благодарение на тази лековита Божествена храна можем два пъти по-бързо да възстановим лигавицата на дебелото черво. Съдържанието на глутен в лимеца е минимално. Белтъчините в зърната Лимец са различни по състав и молекулна маса и не предизвикват симптомите, причинявани от протеина в обикновеното пшенично зърно. Лимецът улеснява и подобрява качеството на живот на извънредно много хора – много добър антиоксидант е и успешно решава анемични проблеми. Лимецът има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор, витамини от групите на В и А.
Хората споделят, че откакто се хранят с лимец, изглеждат по-добре, чувстват се по-добре, по-здрави са, по-жизнени.

 

Рецепти

Домашна юфка от лимец с мед и орехи

Сложете 1 литър вода в тенджера и я оставете да заври. Добавете 1 пакет юфка от лимец и варете 2 – 3 минути. Добавете меда и смлените на едро орехи. Сервирайте топло поръсено с канела (по желание) и украсено с цели ядки.

Също можете да приготвяте вкусни и здравословни ястия с печени, задушени или сурови зеленчуци, както и супи. Добавете краве масло, пресни билки, пастет от маслини, чесън, млечни или доматени сосове и ще получите страхотно ястие.