Домашна юфка от спелта – 200 гр.

2.00 лв. 1.96 лв.

Натурална, без ГМО.

Спелтата е позната на човечеството от най-дълбока древност и основна храна в Близкия изток и Европа. Спелта е висококачествена натурална пшеница без ГМО. Спелта е прародител на съвременната пшеница. Понеже не се влияе от торене и други химически стимуланти на растежа, производството и е било преустановено. Тя съчетава в себе си  предимствата на здравословно и  пълноценното хранене и ниска цена.
Предлагаме нов здравословен и бърз за приготвяне продукт – домашна юфка от спелта, чийто полезни свойства и приятен специфичен аромат ще обогатят набора от любими храни във Вашата кухня.

Описание

Съставки

Брашно от спелта, вода, сол. Съдържа глутен, макар и по-лесно усвоявам в сравнение с традиционната пшеница.

 

Ползи за здравето

Спелтата, е древен сорт пшеница, има ядков привкус и висока хранителна плътност. Тя съдържа баластни вещества и е богата на витамините A, E, B1, B2 и ниацин, който е необходим за функционирането на нервната система, обмяната на веществата и обновяването на кожните клетки. Въпреки че съдържа глутен, много хора, които имат непоносимост към обикновената пшеница, твърдят, че се чувстват добре със спелтата.
Внимание: Не се препоръчва за хора с непоносимост към глутен.

 

Рецепти

Юфката от спелта, можете да приготвяте както приготвяте паста. Сварявате в подсолена вода за 4 – 5 минути. Отцеждате и смесвате с продукти по желание. За да подсилите вкуса на ястието, можете на нарежете на ситно чесън, босилек и забъркате с краве масло. Изсипете тази смес в юфката от спелта и добавете печени или пресни зеленчуци, доматен сос, поръсете с пармезан или друго зряло сирене. Поръсете с още няколко листа босилек (или билки, които обичате, като риган, мащерка, магданоз). Експериментирайте! Можете да приготвите и бърза зеленчукова супа с юфка от спелта.

Допълнителна информация

Тегло 200 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.