Описание
Съставки:
Брашно от червена леща, вода, без глутен, без ГМО.
Макароните от червена леща са добър източник на протеини и въглехидрати в диетата на спортисти или хора на здравословно и диетично хранене. Полезността е във високото съдържание на протеини, желязо, витамини от група В, фолиева киселина, калий, в резултат – леща се превърна в неразделна част здравословната от диета на всички хора. Новият ни продукт „макарон леща“ притежава естествения вкус на лещата, характерния й червен цвят и полезните свойства на натуралния продукт.
Приготвянето на макарони от леща е бързо, лесно и може да се комбинира с любимите ни подправки, като листа от целина, магданоз или розмарин, кориандър, дафинови листа, даже щипка изсушен градински чай и т.н.
Хранителни стойности |
за 100g |
% от РКП* |
енергийна стойност kJ |
1612 |
19% |
енергийна стойност kcal |
381 |
19% |
мазнини общо g |
1,1 |
2% |
от които наситени мастни киселини g |
0,1 |
1% |
въглехидрати g |
63,4 |
24% |
от които захари g |
2,0 |
2% |
влакнини g |
10,7 |
– |
белтъци g |
24,0 |
48,0% |
сол g** |
0,09 |
2% |
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен 8 400kJ/2 000kcal
**Дължи се на естествено съдържащ се натрий
Начин на приготвяне:
Пакета се изсипва в 2.5 л. вряща, подсолена вода. Вари се 6-8 мин. Отцежда се. Гарнира се по желание. Отлично се съчетава със салати от пресни или задушени зеленчуци, месо. Използвайте обилно пресни подправки за овкусяване и повишаване на количеството на храносмилателните ензими.
За консултация с нашия специалист по хранене Захари Калайджиев, моля да позвъните на тел: 0876088599
Отзиви
Все още няма отзиви.