Макарони от “ръж” – 250 гр.

1.80 лв.

Макароните от ръж са натурален продукт от брашно от ръж  с високо съдържание на фибри, както и полезните за човешкия организъм магнезий и манган. Нашите ръжени макарони притежават свой неповторим специфичен аромат и вкус.

Можете да приготвяте вкусни и най-вече здравословни бързи ястия с макарони от ръж.

 

 

Описание

Съставки на макарони от ръж: ръжено брашно, вода.

Без консерванти. Без ГМО. Без яйца. Без оцветители.

Ръжта е житна култура, съдържа по-малко глутен и повече фибри.

Ръжените макарони са добър източник на полезни минерали като манган, селен, фосфор и магнезий и е много богата на фибри – нецелулозни полизахариди, които са хигроскопични и бързо дават чувство за пълнота в стомаха. Поради тази причина макароните от ръж засищат повече.
Макаронени шишчета с моркови и чеснов сос

Продукти:

  • Начало на формуляра
  • Край на формуляра

2 моркова

50 макарона

20 г кашкавал

За соса:

4 с. л. цедено кисело мляко

2 скилидки чесън

копър

магданоз

босилек

Ръжените макарони се сваряват в подсолена вода за не повече от 5 минути, за да поомекнат. Морковите се нарязват на малки гредички, така, че да могат да се нанижат на шишче.

Макароните от ръж внимателно се набождат на шишове, като се редуват с морковите.  Запичат се на грил на 240 градуса, като предварително се поръсват с кашкавал. Готови са, когато придобият златист цвят. Можете да добавите и тиквички. Поръсете с магданоз и копър или с босилек.  Гарнирайте с пресни домати.

Макаронените шишчета от ръж и моркови се сервират върху плато с чеснов сос, като за целта се смесват цеденото кисело мляко и ситно нарязаните пресни подправки.

Приятен апетит!

Допълнителна информация

Тегло 0.26 g