Пълнозърнесто брашно „Грахам“ тип 1850 – 1кг.

1.51 лв. 1.48 лв.

Пълнозърнесто брашно Грахам е със специфични качествени показатели, дължащи се на голямото съдържание на целулоза /трици/ и бавноусвоими въглехидрати. Именно това негово качество е причина за положителното му въздействие върху перисталтиката на стомашно – чревния тракт и нивото на кръвната захар. Подходящо за приготвяне на хляб в домашна пекарна машина.

 

Описание

Грахам е вид пълнозърнесто брашно. Брашното е един от най-старите продукти, които човека използва за приготвянето на тесто. Брашно се получава, след като зърното се смели. В процеса на преработка зърното губи значително количество от микронутриентите, които съдържа. Това е така защото, когато зърното се смила, се отстранява обвивката на зърното. Висококачествените бели брашна са доста по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнестите видове брашно.

Пълнозърнестите брашна, включително и грахам, се произвеждат от трите слоя на зърното. Брашното тип 1850 (грахам) се произвежда от пшеница и има повишено пепелно съдържание. То е около 1.85 процента, което му придава по-тъмен цвят. Освен това грахам съдържа повече вещества с кисел характер, витамини от групата В, минерали и ензими. То е богато на нутриенти и витамини.

Пълнозърнесто брашно Грахам е подходящо за приготвянето на всякакви тестени и сладкарски изделия.

В 100g се съдържат:
въглехидрати- 72g
мазнини- 1,87g
белтъчини- 13,7g
енергийност- 339 ксаl

Допълнителна информация

Тегло 1000 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Също може да ви хареса…