Ръжено брашно пълнозърнесто тип 1750 – 1кг.

1.76 лв. 1.72 лв.

Ръжено брашно пълнозърнесто е богато на влакнини и ниско съдържание на глутен. Ръжта съдържа по-малко нишесте от пшеницата и повече свободни захари. Зърната са богати и на минерали, специално на манган, желязо, мед, цинк, селен, магнезий и на витамини от група В.
Подходящо за приготвяне на хляб в домашна пекарна машина.

 

Описание

Ръжта е една от най-здравословните зърнени култури в света! Ръженото брашно може да ви помогне с борбата срещу диабет, сърдечно-съдовите заболявания, напълняването, рака, възпалителните процеси и високото кръвно налягане.  Ръжта е една от трите зърнени култури – пшеница, ечемик и ръж, които съдържат глутен. Ръжта съдържа протеин – секалин, който е разновидност на глутена. Ръженото брашно, когато се използва за печене, съдържа много по-малко глутен от пшеницата и ечемика.

 Ръженото брашно контролира нивата на холестерола и теглото – отразява се положително върху метаболизма ви. Ръжта потиска увеличаването на телесното тегло и значително намалява затлъстяването, подобрява инсулиновата чувствителност и понижава нивата на “лошия“ холестерол.

Регулира нивата на глюкозата – При ежедневна употреба на ръжени изделия нивата на инсулина остават в норма, не се наблюдава рязко  повишаване на кръвната захар веднага след нахранване. Инсулиновата чувствителност на клетките става по-добра. Консумацията на ръжено брашно може да ви помогне да се предпазите от развитието на диабет тип 2.

Ръженото брашно регулира и подтиска апетита – засища повече и се чувстваме сити за по-дълго време.

Подтиска възпалителните процеси – При ежедневна употреба е установена по-добра реакция на клетките спрямо инсулина и по-малко възпалителни процеси.

Камъни в жлъчката – неразтворимите фибри, които са в голямо количество в ръженото брашно помагат за намаляване на риска от образуването на камъни в жлъчката. Те ускоряват елиминирането на отпадните продукти в червата, както и намаляват количеството на жлъчни киселини в стомаха.

Притежава противораково действие – това се дължи на съдържащите се в него неразтворими фибри, полифеноли, сапонини, фитинова киселина и протеазни инхибитори, които помагат за предотвратяване на разпространението на раковите клетки.

Ръжта е богатa на минералите манган, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, витамини от В група и фибри. Съдържа полифеноли (ферулова киселина), които имат антиоксидантно действие. Ръжта притежава дълбок и отличителен аромат на ръжта.
Тъй като ръженото брашно е с ниско съдържание на глутен, печивата, приготвени с него притежават по-малка еластичност и изглеждат по-мокри и плътни.

 

В 100g се съдържат:
мазнини- 1,77g
белтъчини- 9,3g
въглехидрати- 77g
влага- 1,4%
пепел- 1,7%
енергийност- 354ксаl

Допълнителна информация

Тегло 1000 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Също може да ви хареса…