Сорго брашно-400гр.

1.89 лв. 1.85 лв.

Сорго (Sorghum) е растение от семейство Житни. Произходът му е от Африка, като по-късно се разпространява в Европа.

Соргото може да се употребява като самостоятелен продукт, както и в комбинация с други зърнени храни. Може да се включва в рецепти, като заместител на ориз. Желателно е да се залее предварително (от вечерта) с вода, а след това да се сготви.

  • Има високо съдържание на въглехидрати и белтъчини
  • Антиоксидантите, които в соргото са повече отколкото в боровинките осигуряват защита срещу агресивните влияния на околната среда
  • Фосфорът в соргото осигурява здравина и еластичност на мускулите
  • Брашното от сорго не съдържа глутен, подходящо е за хора, страдащи от непоносимост към глутен

В 100g се съдържат:
енергийност- 361 ксаl
белтъчини- 8g
мазнини- 3g
въглехидрати-77g
от които захари-2g
фибри-7g