Етерично масло от лавандула – 20 мл.

Етерично масло от лавандула – 20 мл.

 • Маслото от лавандула е най – често използваното етерично масло в света.
 • Трябва да го имате вкъщи по всяко време заради релаксиращите свойства, които освобождават от напрежение и осигуряват здрав сън, заради бързото излекуване при изгаряния, порязвания, ожулване, ухапване от насекоми, заради антиоксидантна сила, която притежава.

21.40 лв.

Етерично масло от лавандула – 20 мл.

Повече за продукта

Описание

Етерично масло от лавандула – 20 мл.

Лавандуловото етерично масло се получава чрез дестилация на цъфтящите съцветия на растението Lavandula hybrida. Неговото действие и приложение е идентично с това на лавандуловото масло.

Състав:

 • Линалол: 33,2 %
 • Линалилацетат: 34,7 %
 • Цинеол: 6,2 %

С какво е полезно етеричното лавандулово масло?

Маслото от лавандула е най-често използваното етерично масло в света. Трябва да го имате вкъщи по всяко време, заради релаксиращите свойства, които освобождават от напрежение и осигуряват здрав сън, заради бързото излекуване при изгаряния, порязвания, ожулване, ухапване от насекоми, заради антиоксидантна сила, която притежава. Маслото от лавандула има антисептични, болкоуспокояващи, антиспастични, бактерицидни и седативни свойства.

Антиоксидантите са супер лечителите, от които имаме нужда. Свободните радикали, получени от химикали, замърсители, стрес и токсини на околната среда, са причина за редица клетъчни увреждания, имунна недостатъчност и безброй други здравни рискове, включително рак и хронични заболявания. Тялото произвежда антиоксиданти под формата на ензими като каталаза, глутатион пероксидаза и супероксид дисмутаза. За съжаление нашите тела са изложени на постоянна атака от свободни радикали, които изчерпват запасите ни. Маслото от лавандула е ефективен антиоксидантен доставчик. Китайски учени са наблюдавали, че лавандуловото масло регулира нивата на 3-те антиоксиданта и предпазва мозъчните клетки от увреждане. Антиоксидантната активност и апоптозата са основния механизъм за мощния ефект срещу оксидативния стрес.

Френския химик Рене Морис Гатефос пръв открива полезните свойства на лавандуловото масло, когато при инцидент изгаря много лошо ръката си. Той използвал чисто неразредено лавандулово масло и това излекувало напълно ръката му без инфекции и белези. Изследвания на учени доказват, че маслото, прието вътрешно облекчава безсъние, депресия, Алцхаймер. Други изследвания показват, че маслото не само понижава сериозността на диабета, но подобрява телесното тегло и запазва черния дроб и бъбреците.

 

Основни ползи от лавандуловото масло:

 • Помага за добър сън. Разпръснете 5 капки около леглото си или втрийте 2 – 3 капки на врата, гърдите и слепоочията, или сложете няколко капки в аромалампа.
 • Успокоява изгаряния, слънчеви изгаряния, наранявания и порязвания. Успокоява кожни възпаления (смесете лавандулово с кокосово масло и прилагайте към проблемното място 2 пъти дневно)
 • Помага срещу тревожност и стрес. Маслото е познато с качеството си да релаксира и успокоява (разпръснете маслото или го намажете на слепоочията, китките и стъпалата, или сложете няколко капки в аромалампа).
 • Бори се срещу високо кръвно налягане (разпръснете го на работното си място за да избегнете стреса и да си осигурите нормално кръвно налягане).
 • Спомага за здравословен баланс на кръвната захар. Маслото е многообещаващо при защита на тялото от повишаване на кръвната глюкоза ( втрийте на врата и гърдите, разпръснете във въздуха или добавете 1 капка към чай или вода)
 • Помага за здрава и с добър външен вид кожа. Противовъзпалителните и успокояващи свойства на лавандуловото масло помагат при дерматити, екзема, псориазис и акне ( може директно да се приложи или като смес с кокосово масло при хора с по – висока чувствителност)
 • Поддържа хормоналния дисбаланс
 • Помага срещу главоболие и мигрена. Инхалирайте маслото за 15 минути. Може да втривате смес от масло от лавандула и мента в слепоочията, задната част на врата и китките.
 • Против молци
 • При домашни животни за прогонване на бълхи и паразити: каишката се потапя в разтвор от 1 чаена лъжичка алкохол и 6 капки лавандулово масло.

Лавандулово масло – начин на употреба

 • Вътрешно: 3 – 5 капки на ден се поставят в 1 к.л. мед и се разтварят в чаша с топла вода.
 • Външно: аромолампа за ароматерапия, инхалации, масажи, вани, компреси, гаргари, маски.
 • Противопоказания: За повечето хора маслото е с добра толерантност, включително бременни и деца.

Срок на годност: Виж на опаковката.

Опаковка: Стъклено шише, 20мл

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца.

Произход: Турция

Баркод: 8697755670217

 

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Мнения на клиенти

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Възможно е да харесате и…

Заглавие

Go to Top