Етерично масло от Салвия, 20мл

Етерично масло от Салвия, 20мл

 • Поддържа добро кръвообращение, храносмилане и очно здраве.
 • Подходящо за жени с хормонален дисбаланс.
 • Научни изследвания доказват, че маслото има добри резултати при болка, а ароматерапията е ефективна за намаляне на тревожност, страх и болка.
 • Поради антимикробните си свойства маслото от салвия се прилага при рани и кожни инфекции.

38.00 лв.

Етерично масло от Салвия, 20мл

Повече за продукта

Описание

Маслото дава добри резултати за облекчаване на болки, а при ароматерапия редуцира тревожност, страх и болка. Маслото от салвия е добър антимикробен агент и намира приложение при рани и кожни инфекции.

Ключови ползи: поддържа хормонален баланс, стимулира производството на естрогени, благоприятства зачеването, засилва кръвообръщението, има общо тонизиращо действие, стимулира надбъбречните жлези, намалява потоотделянето, може да подобри настроението, редуцира стреса, притежава антибиотични и антисептични свойства, успокоява лигавицата на устната кухина, има детоксикиращо действие, може да облекчи артритни симптоми, да подобри зрението, растежа на косата и състоянието на кожата, действа антицелулитно.

Терапевтични съединения: цермакрен-D, линалол, линалилацетат.

Някои по-важни ползи:

 1. Поддържа хормонален баланс. Съдържа естествени фитоестрогени, което дава възможност за естрогенен ефект и регулиране на естрогенните нива и поддържане здравето на матката. Външно се прилагат 3 капки в долната част на корема или 2 капки на врата. Може и да се вдиша. За вагинални промивки: 1 литър вода с 5 капки масло от салвия.
 2. Подобрява менструален дискомфорт. Има способността да помага при предменструален синдром. То е антиспазматично – може да третира спазми и мускулни крампи (външно в долната част на корема).
 3. Действа успокояващо. Маслото е естествен седатив. Подходящо за безсъние и чувство на тревожност – разпръснете около леглото си или потъркайте 1-2 капки на врата и стъпалата.
 4. Поддържа добро кръвообращение. Разширява кръвоносните съдове и повишава кръвообращението, което прави маслото полезно за сърцето. Понижава по естествен начин кръвното налягане чрез отпускане на артериите и мозъка. Втривайте маслото на гърдите.
 5. Може да помогне за снижаване на холестерола. Антивъзпалителните и антиоксидантни свойства на маслото могат по естествен начин да помогнат за снижаване на холестерола. Разпръснете или добавете към вана с топла вода 5 капки.
 6. Съдържа вещества, помагащи за борбата с левкемия. Склареол е химическото вещество открито в маслото, което е в състояние да убива левкемични клетки чрез апоптоза. Вземете масло от салвия вътрешно, за да помогне на апоптозата.
 7. Подобрява кожното здраве. Естерът линалилацетат в маслото има доказано свойство да редуцира кожно възпаление и да служи като естествено средство срещу обриви. Комбинирайте това масло с масло от жожоба за външно приложение.

Масло от салвия – начин на употреба

Вътрешно: 2-4 капки се накапват върху 1 ч. л. мед, и се разтварят в чаша с топла вода.

Външно: инхалации, аромотерапия, масажи, вани, вагинални промивки, гаргара.

Безопасност: Не е добре да се ползва по време на бременност, особено при първото тримесечие или когато се използва в долната част на корема, тъй като може да предизвика контракции. Не се препоръчва при епилептици. Не трябва да се прилага едновременно с консумация на алкохол.

Допълнителна информация

Тегло 0.15 кг

Мнения на клиенти

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Възможно е да харесате и…

Заглавие

Go to Top