Натурално масло от тамян – 10 мл

Натурално масло от тамян – 10 мл

  • 100% натурално масло от индийски тамян, без ГМО
  • силно антивъзпалително и антираково действие
  • помага при възпаления и туморни заболявания на горни дихателни пътища
  • артрит артроза, остеопороза, възпаление на ставите, скованост
  • депресия, нервност
  • стомашно-чревни проблеми
  • респираторни и синусови инфекции и други

37.80 лв.111.30 лв.

7% Отстъпка

Натурално масло от тамян – 10 мл

Повече за продукта

Описание

Натурално етерично масло от индийски тамян, 10 мл, Botalife

Защо е полезно маслото от индийски тамян?

При остаряване ензимът в тялото, наречен 5-липоскигеназа (5-LOX) може да достигне високи нива и да задвижи дегенеративни промени. Те могат да са свързани с многобройни здравословни проблеми на стареещия организъм. Здравословното остаряване налага контрол на нивата на 5-LOX в кръвта. Маслото от тамян (босвелия) може да инхибира нарастването на 5-LOX. То се явява като естествен инхибитор на 5-LOX, действащ на клетъчно ниво за блокиране на нежеланите ефекти на клетъчна дегенерация

Изследване, публикувано в Natural Medicines Comprehensive Database показва, че маслото от босвелия може да помогне за намаление на болка, подуване и трудности при движение на хора с артрит или остеопороза, както и на други случаи с възпаление на ставите. Намаление на болката се регистрира при 32 – 65 % от пациентите.

Друго изследване, публикувано в Journal of Phytotherapy и Phytopharmacology, намира, че босвелията третира успешно симптоми на остеопороза, болка в коленете, болка при ходене, скованост. Изследователите заключават, че противовъзпалителните, антиартритните и аналгетичните свойства на босвелията я прават много перспективна за намаление на болки в ставите и подобряване на възможността за движение без болка. Маслото от тамян се прилага успешно за ускорено естествено подобрение при рани, проблеми с костите и натъртвания.

Много преди откриването на медикаменти за облекчаване на болка и срещу възпаления, екстракти от дървото босвелия са използвани за третиране на всякакъв вид възпаления . Маслото от тамян може да помогне срещу болка, да изчисти бързо респираторни или синусови инфекции, да облекчи чревни възпаления. Маслото от тамян също пази здравината на стомашната и чревната лигавица.

Наблюдавани са и полезни ефекти при гинекологични и репродуктивни проблеми. Например за регулиране на редовния цикъл, прочистване на отлагания в матката, подобряване на кръвообръщението в репродуктивните органи и като афродизиак.

Какво съдържа маслото от тамян?

Маслото от тамян съдържа около 5 до 10 % чисти есенциални масла, съдържащи множество защитаващи организма вещества. Такива са монотерпени, дитерпени, тритерпени, тетрациклични тритерпенови киселини, четири основни пентациклични и босвелиеви тритерпенови киселини, една от които е ацетил-11-кето-β-босвелиева киселина, която се приема за най-мощния инхибитор на 5-липоскигеназа (5-LOX), ензим, отговорен за възпалителните процеси.

Босвелията „приютява“ и други химически вещества, които намаляват ефекта на възпалението, като сред тях се откроява АКВА (3-0-ацетил-11-кето-бета-босвелиева киселина). АКВА е ефективна за много възпаления като артрит, радикулит, плексит, бронхиална астма, хроничен колит, язва, болест на Крон и дори рак. Действието на босвелия е съизмеримо с това на най-разпространените болкоуспокояващи медикаменти. Маслото от босвелия се използва без никакви противопоказания от хилядолетия.

Друг активен компонент на маслото от тамян – инсензол ацетат е особено ефективен срещу възпалителните реакции, атакуващи мозъка. Веществото защитава невроните, предотвратява образуването на тумори.

Маслото от тамян повишава настроението и е естествен антидепресант!

Често природолечителите препоръчват при лечение на рак, маслото от тамян да се комбинира с масла от черен кимион, масло от кайсиеви ядки, конопено масло, за по силно и синергично действие.

Състав на масло от тамян:

  • 100 % етерично масло от тамян

Какво представлява етеричното масло от тамян и как се добива?

Класическият тамян познат в България се получава чрез разрязване на стъблото и дебелите клони на картеровото дърво Boswellia carteri (сем. Burseraceae). Тези издръжливи и жилави дървета растат в районите на северна Африка, южната част на Арабския полуостров и в част от Индия. В семейството влизат около 5-6 вида дървета с много близки качества. При прорязването им изтича млечен сок, който засъхва и се втвърдява на въздуха във вид на жълтеникави зрънца. Това е познатият ни на всички тамян, който се използва в църквите за религиозни обреди. Тези зрънца съдържат около 4-7% ароматично масло. При т.нар. парна дестилация на този тамян се получава етеричното масло олибан /олибанум “кралят на маслата”. В България казваме масло от тамян но всъщност това е олибан. По света е познато и се нарича като Frankincense, Olibanum, Luban.

Начин на употреба

Вътрешен прием: сутрин и вечер се приемат от 1 до 2 капки, смесени с 1 ч. л. кокосово масло или мед, и разтворени в 1/2 ч.ч. топла вода.

Външно: за аромотерапия – 5 капки, масаж – разредено в базово масло в съотношение 1:2, инхалации – 1 капка.

Посочените действия, начини на приложение и дозировки се отнасят единствено за продуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Маслото от тамян действа разреждащо на кръвта, така че хора с проблеми с кръвосъсирването трябва да се консултират със специалист.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство! Да не се употребява като заместител на разнообразното и пълноценно хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца. След отваряне да се консумира в рамките на 3 месеца.

Опаковка: Стъклено шише 10 мл

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг
Пакет

,

Мнения на клиенти

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Заглавие

Go to Top