Витамин С с Шипкa, капсули Bioherba

13.00 лв.

Налично

Основна защита от свободните радикали.1,000мг хранителни вещества във всяка капсула. Подсилени с шипка за подобряване на ефективността. Снабдете се с нужния дневен прием на витамин Ц с Витамин Ц с шипки. Тази уникална формула доставя 1000 мг витамин Ц с 60 мг шипка. Шипката помага на витамина да се абсорбира по-добре в тялото и повишава силата на антиоксидантите. Тази формула за силно действие зарежда организма с един от най-богатите източници на витамин С в природата.

Налично

Описание

Снабдете се с нужния дневен прием на Витамин Ц съдържаш се в плодовете на шипката. Тази уникална формула помага на витамина да се абсорбира по-добре в тялото и повишава антиоксидантите свойства на витамина. Тази формула за силно действие зарежда организма, а шияката е един от най-богатите източници на витамин С в природата.

Състав:

Шипка плод ( Rosa carina)

Съдържание на една капсула:  450 мг. Шипка плод

Съдържание на дневна доза:  450 мг. Шипка плод

Други съставки: желатин, магнезиев стеарат.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, вземайте по една капсула 1 път на ден с 200 мл. вода преди хранене.

Витамин С
За никого не е тайна, че витамин С е най- известния витамин. Аскорбинова киселина, известна още като витамин С е най-често предписваният витамин в болници и клиники.

Витамин С се среща в много храни. Няма такива продукти от ежедневното ни меню, които да не го съдържат. Установено е, че в 100 грама портокали се съдържа 35 мг витамин С, а в същото количество шипки до 2000 мг, докато в 100 грама лимони се съдържа едва 34 мг витамин С. За съжаление, в резултат на топлинната обработка на храната, стойностите на витамин С  се понижават значително.

Плодовете на шипката са много богати на витамин С.  Шипката има и високо съдържание на витамин Р, а също така съдържа А, В2, К, Е. Само 3 плода шипка доставят дневната доза витамин С. В медицината, за производството на различни медикаменти се използват почти всички части на растението. Шипката е полезна при малария, скорбут, болести на пикочо-половата система. Способства за унищожаването на камъните в жлъчния мехур и бъбреците.

Съществува един интересен факт. В човешкия организъм има ген отговорен за производството на витамин С. За съжаление, тялото не може да произвежда само този важен витамин, тъй като липсва специален ензим, необходим за този процес. Поради тази причина, консумирането на  храни богати на витамин С е изключително важно.