Годжи Бери – Goji Berry (wolfberry)

8.99 лв.

Налично

Помага на очите, черния дроб и бъбреците. Поддържа цялостната жизненост. Съвременната наука е установила, че вълчето грозде е пълно с природни полизахариди и други антиоксидантни фитонутриенти  с широк спектър от ползи за здравето на цялото тяло.

Налично

Описание

Годжи бери помага на очите, черния дроб и бъбреците. Притежава пълен спектър билкова формула.От близо 1000 години практикуващите традиционна китайска медицина (TКM) ценят вълчето грозде (известно също като Годжи Бери) като ин тоник за укрепване на очите, черния дроб и бъбреците, както и поддържащо цялостната жизненост. Съвременната наука е установила, че вълчето грозде е пълно с природни полизахариди и други антиоксидантни фитонутриенти с широк спектър от ползи за здравето на цялото тяло.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, вземете две капсули два пъти на ден с вода.

ВНИМАНИЕ: Не използвайте този продукт, ако сте бременна или кърмите. Консултирайте се с вашия доставчик на здравни услуги преди употреба, ако приемате някакви лекарства по предписание.

33 причини, заради които е необходимо да се използва Годжи ежедневно.

Според мнението на д-р Елс Миндел (Dr. Earl Mindell)
1. Удължава живота, като предпазва организма от преждевременно стареене, вследствие на своята мощна антиоксидантна активност. Трилиони клетки в организма са постоянно изложени на атаката на свободните радикали. Тези злонамерени фактори ускоряват стареенето, чрез унищожаване на жизненоважните клетки на тялото по-бързо, отколкото те са заменени. Годжи е известен като “ плода на дълголетието“. Силата на антиоксидантите е в полизахаридните молекули, които ни защитават от преждевременно стареене, като неутрализират вредите, които свободните радикали предизвикват в тялото.

2. Дава допълнителна сила и енергия, особено когато организмът се бори с болести. Годжи е адаптоген предимно от азиатски произход, който увеличава дълготрайността и устойчивостта на вредните влияния. Помага за облекчаване на умората, особено когато се възстановявате след заболяване.

3. Кара ни да се чувстваме по-млади. Годжи може да стимулира, чрез питуитаризма човешкия растежен хормон (HGH – Човешки растежен хормон) хормон на младостта. HGH има много предимства, като сред тях е намаляване на мазнините в тялото, здрав нощен сън, подобряване на паметта, по-бързо възстановяване след боледуване, повишено либидо и по-младежки вид.

4. Поддържа нормално кръвно налягане.

5. Намалява риска от рак. Растението Годжи е едно от малкото в света, което съдържа противораковия минерал германий. Уникалните му антиоксиданти и полизахариди могат да подтиснат генетични мутации, които водят до рак. Някои учени смятат, че Годжи може да бъде особено добра добавка за предотвратяване на рак на черния дроб, защото той засилва защитата на черния дроб и канцерогенни ефекти едновременно. Това е важно, тъй като черният дроб е най-важният детоксикиращ орган на човешкото тялото.

6. Понижава холестерола.Годжи съдържа бета-ситостерол, който е ефективни при понижаване на нивата на холестерола. Годжи флавоноиди спомагат за поддържане на артериите отворени и безпрепятственото им функциониране.

7. Помага да се нормализира нивото на кръвната захар в началото на развитието на диабет при възрастни.Плодовете на Годжи бери са били използвани в Китай в продължение на много години за лечение на диабет в ранен стадий при възрастни. В резултат на наблюденията, бе установено, че полизахаридите в плода са в състояние да балансират кръвната захар и инсулин. Плодовете съдържат и бетаин, който може да предотврати затлъстяването на черния дроб и съдовото нараняване, което понякога се наблюдава при диабетици.

8. Подобрява сексуалния стимул и помага при сексулани проблеми.Плодовете на Бери са почитани като един от най-добрите афродизиаци в цялата азиатска медицина и са легендарни заради способността им да съдействат “ подклаждайки страстта“. Има една стара китайска поговорка, която предупреждава хората, които отиват далеч от съпругите и семействата си: „Оня, който заминава на над 1000 километра от дома и семейството си, не трябва да яде Годжи“. Последните научни изследвания показват, че Годжи повишава нивата на тестостерон в кръвта, което води до повишаване на либидото както при мъжете, така и при жените.

9. Помага за намаляване на теглото.Доказано е, че полизахаридите в Гожи са много ефективни при намаляване на теглото, защото превръщат храната в енергия, вместо в мазнини.

10. Облекчава главоболието и световъртежа.

11. Помага при безсъние и подобрява качеството на съня.От дълги години плодовете на Годжи се използват за eстествено лечение на безсъние. При медицински изследвания проведени с възрастни хора, почти всички пациенти са показали качествено подобрение на съня.

12. Подобряване здравето на очите и зрението.От древни времена, Годжи бери е добре познат в Китай с неговата уникална възможност да подобрява зрението. Съвременните изследвания на китайските учени са доказали, че Годжи може да намали времето за адаптация към условията на слаба светлина.

13. Укрепва сърцето.Годжи Бери съдържа циперон (cyperone) от рода сескитерпенови, който има благоприятен ефект върху сърцето и кръвното налягане. Антицианините спомагат за поддържане на силата и цялостта на коронарните артерии.

14. Блокира липидната пероксидация (една от причините за сърдечни заболявания).Холестеролът и другите липиди в кръвта могат да бъдат фатални за организма и да образуват пероксидални окислени липиди. Натрупването им в кръвта може да доведе до сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, атеросклероза и мозъчен кръвоизлив. Годжи повишава нивата на ензимите в кръвта, което потиска образуването на лепкави липиди.

15. Подобрява устойчивост към болести.

16. Подобрява имунната система (Т-клетките, IL-2, IgA и IgG).Изследванията, проведени в продължение на повече от 40 години, са показали, че Годжи е в състояние да регулира имунитета чрез контролиране на защитните функции на организма. Съдържащите се в плодовете годжи полизахариди, стимулират и балансират дейността на имунните клетки от всякакъв вид, включително клетките на T, T цитотоксичност в клетки, NK, лизозим, тумор-некротизиращ фактор, алфа и имуноглобулин IgG и IgA.

17. Възстановява следракови заболявания и насърчава растежа на здравите клетки.

18. Възстановява ДНК (предотвратявайки мутации, които могат да причинят рак).ДНК – е най-важната химичната структура на тялото. Тя съхранява всички функции, наследени от нашите предшественици, като предоставя, както се изисква, точна репродукция и здрави дублиращи се милиарди клетки в нашето тяло. Подложена на всякакъв вид замъсявания понякога се получават изменения и нарушения в ДНК, каквито са раковите клетки. Бетаините и полизахаридните молекули в Годжи могат да възстановят повредената ДНК.

19. Забавя растежа на туморите.

20. Намалява ефекта от токсичността при химиотерапия и радиация.

21. Укрепва кръвта като стимулира производството на червени и бели кръвни телца и тромбоцити. Третира нарушение на костния мозък.Плода на Годжи Бери е известен по целия свят като тоник за подмладяване на кръвта.

22. Увеличава броя на лимфоцитите.Годжи увеличава броя на лимфоцитите и допринася за тяхното активиране, когато тялото е подложено на атака.

23. Активира противовъзпалителни ензими.

24. Поддържа функция на черния дроб здрава (детоксикираща).Годжи съдържа галактолипид, който е способен да защити клетките на черния дроб, дори от високохлорираните въглеводороди.

25. Намалява симптомите на менопаузата.От много дълго време Годжи се счита за ин тоник за възстановяване на хормоналния баланс.

26. Лекува безплодиеГоджи е признат заради несравнимата си способност да възстановява женската плодовитост. Що се отнася до мъжете, полизахаридите в Годжи са показали, че те укрепват семенните клеткии и са мощни инхибитори при структурна деградация и умирането на клетки на тестисите вследствие на стрес.

27. Укрепва мускулите и костите.28. Поддържа нормална бъбречна дейност.

29. Подобрява паметта и капацитета на паметта.Годжи е първото „тонизиращо средство за мозъка“ в Азия. Съдържа бетаин, който се превръща в колин, вещество, което изостря паметта и капацитета на паметта.

30. Помага при хронична суха кашлица.Китайските билкари използват Годжи без добавки или в комбинация с други билки за облекчаване на кашлица и простуда.

31. Облекчава тревожността и стреса.В качеството си на адаптоген Годжи помага на организма да се адаптира и да преодолее стреса. Осигурява необходимите енергийни резерви, за да се запази самоконтрола при всякакви трудности.

32. Засилва удоволствието и блясъка на душата.Говори се, че постоянната консумация на Годжи допринася за щастливото настроение. Не без основание, защото в Азия Годжи е известен като „плода на щастието“.

33. Подобрява проблемите с храносмилането.Годжи се използва за лечение на атрофичен гастрит, отслабване, поради намалената активност на стомашните клетки.Предоставената информация не се ангажира с намерението да диагностицира заболявания или да предписва някакво лечение. Консултирайте се с квалифициран лекар със познание за естествените добавки преди да започванете самолечение с хранителни добавки и преди да правите някакви промени в предписаната терапия.

Допълнителна информация

Тегло 150 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Годжи Бери – Goji Berry (wolfberry)“