Епимедиум (Разгонен козел)

22.99 лв.

Налично

Epimedium Horny Goat Weed Extract

Действа благоприятно за увеличаване сексуалното желание при мъже и жени, силен антиоксидант, понижава високото кръвно.

Налично

Описание

Епимедиум не е някакво растение, а род цъфтящи растения, включващ над 50 различни вида. Отделните видове се различават по стъблото и цветовете и не всички съдържат активните съставки, на които се дължат здравословните му ползи. Най-ценната част от растението са листата, където се съдържа активното вещество икариин, флавоноидите епимедин А, Б и C, кампферол, сагитазин А, Б и C и няколко вида лигнани.

Почти всички положителни ефекти на епимедиум се дължат на активното вещество икариин. Той потиска действието на ензима фосфодиестераза тип 5 (PDE5), който влияе върху цикличния гуанозин монофосфат (cGMP) в кръвоносните съдове, които снабдяват мъжкия полов орган с кръв. Действието му е като на “Виагра”. Икариинът има антиоксидантен и неврозащитен ефект.

Епимедиумът е  популярно средство за подобряване на бъбречната функция, използва се за подсилване на бъбреците и изхвърляне на излишните течности от тялото, като средство за регулиране на честото уриниране, намаляване на мускулните спазми и болки в гърба.

Здравословни ползи:

  • При жените в менопауза комбинацията от епимедиум (60 мг икариин) и соеви изофлавони забавят загубата на костна маса;
  • Води до повишаване на естрогена при жени в менопауза.  Епимедиум повишава естрадиола и понижава холестерола;
  • Притежава положителен ефект върху ерекцията – стимулира биоактивния азотен оксид и потиска ензима PDE5, като ефектът му е като на “Виагра”. Ефективната доза за 70-килограмов мъж е 120 мг икариин дневно, като ежедневната употреба в продължителен период от време има по-силен ефект. Възможно е злоупотребата с по-висока доза да има обратен ефект;
  • Силни антиоксидантни свойства, дължащи се  на икариина, който притежава самостоятелна антиоксидантна активност и предпазва ДНК от оксидативния стрес;
  • Екстрактът от епимедиум притежава свойства за понижаване на високо кръвно налягане.

Препоръчителна употреба:

Като хранителна добавка, приемайте две капсули на ден с храна и вода.

Хранителна добавка:

Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се използва при деца под 18 години. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Допълнителна информация

Тегло 200 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Епимедиум (Разгонен козел)“