Екстракт от Мака 60 капсули

11.99 лв.

Налично

Мака (Maca) е билка, която вирее в планините на Перу. Тя е позната от много години на местните жители – инките. Те са я използвали като стимулант при празненства и религиозни церемонии, за увеличаване на физическата сила и издръжливост на войниците преди битка. Билката е използвана и като сексуален стимулант подходящ за мъже, жени и дори при животните. При употребата на Мака не са забелязани вредни странични ефекти или пристрастяване.

Налично

Описание

Всяка капсула съдържа 470 мг от корен на мака в съотношение 04:01 екстракт.

Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва от лица под 16 години. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на недостъпно за деца място. Не приемайте този продукт, ако приемате антидепресанти по рецепта или ако сте бременна или кърмите. Консултирайте се с вашия лекар преди употреба.

Мака “Билката на инките.”
В края на 15 век световната история е белязана с колонизацията на инките от испанските конквистадори в Южна Америка, които се изправят пред сериозен проблем свързан с размножаването на животните, които довели със себе си. Местните индианци препоръчват към храната на животните да се добави растение, което вирее в планините на Перу наричано Мака (Maca). Резултатът бил толкова зашеметяващ, че това растение започва многократно да се споменава в летописите на конквистадорите, като дар от боговете на плодородието.Испанците дори налагат данък на местните под формата на растение Мака, което се изпращало до Испания. В 200-годишните документи се споменава, че един от районите на Перу, трябвало да плати на колонизаторите 9 тона от растението като данък. Перуанските конквистадори, нарекли Мака “Билката на инките.”Първите данни за отглеждането на това уникално растение са намерени в аналите на цивилизацията на инките, датиращо от над 5000 години. Инките традиционно използвали корен от мака за различни церемонии и специални поводи, в ритуали и за военни цели. Според легендата, войните инки консумирали специално корен от Maкa за да придобият физическа сила и издръжливост преди битка. Но винаги след превземане на град на войниците им било забранявано взимането на мака, за да се предпазят жените от сексуално насилие в градовете. В Перу и Южна Америка и до ден днешен се консумира корен от Maкa за увеличаване на силата, издръжливостта, подобряване на сексуалното желание при мъжете и жените, за повишаване на либидото, потентността и плодовитостта. Клинични изследвания от д-р Хуго Маласпина (Лима, Перу), проведено в продължение на няколко десетилетия показват, че яденето на корените на перуанска мака значително увеличава физическата и сексуалната активност при по-възрастни хора. Научни и клинични проучвания, проведени в Европа, Латинска Америка и Северна Америка през последното десетилетие, доказват следните свойства на перуанския екстракт от Мака:

  • Увеличава жизнеността и издръжливостта, има тонизиращ и леко анаболен ефект, намалява симптомите на хроничната умора.
  • Помага за нормализиране на хормоналния баланс при мъжете и жените, нормализира и подобрява функцията на ендокринната система, панкреаса и щитовидната жлеза, надбъбречните жлези.
  • Допринася за проблемите на мъжкото безплодие, повишава качеството и подвижността на сперматозоидите.
  • Може да се използва за безплодие при жените.
  • Афродизиак, повишава ефикасността на мъжкото и женското либидо, повишава сексуално желание и интензивността на усещанията по време на сексуално сношение и при двата пола, намалява рехабилитационния период между сексуални актове, мака се нарича “естествен полов стимулант.
  • Положително въздейства върху мускулите на сърцето, подобрява функцията на сърдечно-съдовата система.
  • Има положителен ефект върху функцията на простатата и спомага за възстановяването на функцията на отделителната система при аденом на простатата.
  • Смекчава ефекта от менопаузата и заболявания на нервната система, свързани с ПМС при жените намалява риска от остеопороза.

Препоръчителна употреба: Като хранителна добавка, приемайте една капсула на ден с вода.

Производител: Биохерба Р ООД.

Допълнителна информация

Тегло 100 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Екстракт от Мака 60 капсули“

Също може да ви хареса…