Floradix Билкова Кръв

21.95 лв.

Билково-плодов еликсир с желязо, 250мл

 • при повишена нужда от желязо
 • за периода на развитие на малките деца, пубертета
 • при менструация, бременност и кърмене
 • при еднообразно и бедно на калории хранене
 • при възстановяване, през втората половина от живота

Описание

Повечето хора в забързаното ни ежедневие са уморени.

Умората е един от основните фактори, подсказващи за недостиг на желязо в организма. Желязото също е основен елемент за пренасянето и задържането на кислород в клетките, за процесите в тъканите, за изграждане на хемоглобин. Floradix Билкова Кръв е идеалната добавка във вашето ежедневие, за да поддържате оптималните нива желязо, като усвоявате максимално от натурални органични източници. Произведено от подбрани, богати на витамини и минерали плодове и билки, при които са взети под внимание преди всичко съдържащи желязо билки и плодове.
Желязото всъщност е един от много важните и основни елементи в организма, съставна част на хемоглобина. Той е елементът от червените кръвни клетки, благодарение на който всяка една тъкан или орган в тялото получава жизнено необходимия й кислород. Желязото е съставна част на редица ензими и протеини; играе ключова роля в процесите на растеж в организма; предотвратява умората – тъкани, които не получават кислород бързо изпадат в състояние на умора; има пряко отношение към силата и издръжливостта на мускулите и добрата физическа форма, тъй като участва в синтеза на миоглобин – „мускулният хемоглобин“ – транспортиращата кислород структура в скелетната мускулатура и сърдечния мускул.

Кои са симптомите за недостиг на желязо?

 • Умора без реална причина.
 • Бледа кожа и лигавици.
 • Чупливи нокти.
 • Изтощена коса и увеличен косопад.
 • Липса на енергия и тонус.
 • Напукани устни.
 • Студени крака и ръце.
 • Слабост в мускулите.
 • Главоболие, виене на свят, апатия, депресия, безсилие, намалена способност за концентрация, а в по-тежките случаи задух и сърцебиене при физически усилия.
  Всичките тези симптоми се появяват относително късно. Когато дефицитът не е тежък, той протича доста подмолно и ако човек не се вслушва в тялото си – може дълго време да не усети проблема. Всеки човек има известно количество желязо в тялото като запас, който организмът използва в стресови ситуации. Депата, където този запас се складира в организма, са далак, черен дроб и костен мозък. Количествата желязо, които всеки здрав човек има в тялото си, се поддържат от ежедневния хранителен режим. Недостигът на желязо се диагностицира с изследване на съдържанието му в кръвта, както и на хемоглобина. Кръвните изследвания обаче ще покажат такъв недостиг едва когато запасът от желязо в трите депа (споменати по-горе) е изчерпан. Имайки предвид и симптомите, които нямат остър характер при по-леки състояния, не случайно този начален период на завишени нужди от желязо се нарича “скрит железен дефицит”. Много по-често това състояние се среща при жените, уязвима група са също вегетарианците и веганите. Следващият много важен въпрос е с усвояването на приетото като добавка желязо.

Как се усвоява желязото в организма?

Желязото като елемент е относително трудно усвоимо. При нормални условия, тялото на един здрав човек абсорбира 10-15% от приетото желязо, с което поддържа в норма запаса от елемента в далака, черния дроб и костния мозък. При завишени нужди, при същото количество прието желязо, този процент може да достигне до 60-70% дори 90%, като това много зависи от конкретното състояние, конкретния организъм и качеството на приеманата добавка. За да бъде разтворено в стомаха и да стигне до тънките черва, от където навлиза в кръвта, от голямо значение е формата желязо. Най-лесна за резорбиране, вземайки предвид и киселинната среда на стомаха, това е железният глюконат или така нареченото желязо II. По-лесно се абсорбира и по-бързо се усвоява. За да се случи това обаче, са необходими и някои допълнителни вещества като аминокиселини, протеини, витамин С – задължителни за усвояването на желязото. От значение е и самият произход на желязото и комплексите, в които то е свързано. Така например спанакът се слави с високо съдържание на желязо, но то е в сложни комплекси със съдържащите се в зеленолистните зеленчуци фосфати и фитати, комплекси, които на практика са неразтворими в организма. Усвоеното от спанака желязо е несравнимо с реално съдържимото. Най-разпознаваемото и лесно резорбирано от човешкото тяло, това е всяко едно вещество с органичен произход, пъти по-добро от синтетично създаденото. За доброто резорбиране от съществено значение е здравото и добро храносмилане – това, за което ние трябва да се погрижим е разбиването на комплексите съдържащи желязо в стомаха, достигането на елемента до тънките черва, откъдето се всмуква в кръвта. Ето защо доброто храносмилане е от съществено значение!

Какво количество като добавка да приемаме?

Протеинът, който транспортира желязото през стената на тънките черва, има своя капацитет, изследван и установен на 12мг дневно. Както споменахме по-рано, желязото се усвоява в различен процент в зависимост от качеството му и съпътстващите го вечества, моментните нужди, състоянието на храносмилателната система. При прием на по-големи дневни дози (от оптималните 12мг дневно за възрастен човек) този процент на усвояемост едва ли би се повишил, но количеството неусвоено желязо със сигурност. Това ни гарантира страничните ефекти на неусвоеното желязокато запек, черни изпражнения, потъмняване на зъбите и др. За да получим максимален ефект трябва да обърнем внимание на по-доброто му усвояване, а именно: железен глюконат с органичен произход, аминокиселини, плодови киселини и витамин С, добре работеща храносмилателна система, оптимално количество желязо (12мг дневно)!

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

По 10мл два пъти дневно, препоръчително сутрин и вечер преди основните хранения.
Деца от 3-6год. – 5мл, веднъж дневно.
Деца от 6-12год. – 10мл, веднъж дневно.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
За добро усвояване на продукта да се избягва употребата на танини-съдържащи продукти едновременно с приема на Floradix Билкова Кръв.
Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Препоръки за прием:

Именно поради споменатия вече скрит железен дефицит, препоръките за прием на желязо като хранителна добавка варират от един курс (2-3 месеца) годишно, през 2-3 курса годишно, до целогодишно приемане на желязо като хранителна добавка за жените. Всички специалисти обаче са единодушни относно завишените нужди от този елемент в периоди като: тежко боледуване и възстановяване след тежко боледуване; операции и възстановяване след операции; кръвозагуби, без значение от причината; бременност – важно за здравето на майката и за изграждащия се нов организъм; възстановяване след раждане – естествено или оперативно; кърмене – важно за зддравето на майката и на бебето; растеж – подрастващите се нуждаят от няколко пъти повече желязо от здрав възрастен; активен спорт; много строги диети и др.

Бременност, кърмене и нуждата от желязо:

Често по време на бременността, на жените се налага да приемат допълнително желязо. В този период се завишават нуждите от елемента в организма, и при не дотам добри нива, лесно се преминава през скрит железен дефицит до ниски нива на желязото в кръвта.

За кого е подходящ Floradix Билкова Кръв?

Floradix Билкова Кръв е изпитано естествено подсилващо и изграждащо средство в периоди на повишена нужда от желязо. Продуктът е много подходящ за хора със симптоми на желязна анемия, също така хора на строги диети, небалансирано хранене, както и вегетарианци и вегани. Много подходящо е за активно спортуващи с големи физически натоварвания, тъй като освен че гарантира тонуса на мускулите, набавя лесноусвояемо желязо. Билково-плодовият тоник е едно чудесно подсилващо средство за периоди на възстановяване след тежко боледуване, операция и други. Подходящ е и при жени с по-обилна менструация, която води до възникване на железен дефицит. Изключително препоръчителен, чист, натурален продукт, богат на желязо за периодите на бременност и кърмене. Подходящо за деца над 3-годишна възраст. Изцяло натурален продукт – без добавена захар, без подсладители, без консерванти, без алкохол. Произведено от подбрани, богати на витамини и минерали плодове и билки, при които са взети под внимание преди всичко съдържащи желязо билки и плодове.

Какво съдържа Floradix Билкова Кръв?

В билково-плодовата формула наFloradix Билкова Кръв са добавени билкови извлеци специално селектирани за подсилване на стомаха и храносмилането като например копър. Освен добро храносмилане, за да бъде усвоено, желязото трябва да се приема едновременно с някои други елементи, като най-основен е витамин С, както и кобалт, мед и манган.

Съдържание:

-54% воден извлек отморкови, листа от коприва, спанак, корен от пирей, копър,
кафяви водорасли, цвят хибискус;
-смес от концентрати от плодови сокове (29,4%): круши, грозде, касис, къпини, череши, портокали, червено цвекло, лимони, ябълки;
-екстракт от рожков; вода; воден екстракт от мая, мед, воден сгъстен екстракт от шипки (4% витамин С); железен глюконат; екстракт от пшеничен зародиш; витамин С; естествени аромати;
-витамин В1 (тиаминохлорид хидрохлорид), витамин В2 (рибофлавин-содиум-фосфат), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин В12 (цианокобаламин).

Какво НЕ съдържа Floradix Билкова Кръв? – не съдържа изкуствени подсладители, добавена захар, химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти

Floradix Билкова Кръв има сладък вкус. Приема се 2 пъти на ден на гладно. Може да се употребява от възрастни и деца над 3 г. Срок на годност преди отваряне 3 г. , след отваряне 4 седмици.
Floradix Билкова Кръв е подходящ за вегетарианци, не е подходящ за вегани, може да се използва по време на кърмене и бременност.
Floradix Билкова Кръв е подсладен с мед. Не съдържа глутен, лактоза и алкохол.

Допълнителна информация

Тегло 250 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Floradix Билкова Кръв“