Витамин С с Шипкa, капсули Bioherba

13.00 лв. 12.74 лв.

Основна защита от свободните радикали.1,000мг хранителни вещества във всяка капсула. Подсилени с шипка за подобряване на ефективността. Снабдете се с нужния дневен прием на витамин Ц с Витамин Ц с шипки. Тази уникална формула доставя 1000 мг витамин Ц с 60 мг шипка. Шипката помага на витамина да се абсорбира по-добре в тялото и повишава силата на антиоксидантите. Тази формула за силно действие зарежда организма с един от най-богатите източници на витамин С в природата.

Описание

Основна защита от свободните радикали.1,000мг хранителни вещества във всяка капсула. Подсилени с шипка за подобряване на ефективността. Снабдете се с нужния дневен прием на витамин Ц с Витамин Ц с шипки. Тази уникална формула доставя 1000 мг витамин Ц с 60 мг шипка. Шипката помага на витамина да се абсорбира по-добре в тялото и повишава силата на антиоксидантите. Тази формула за силно действие зарежда организма с един от най-богатите източници на витамин С в природата.

Състав:

Шипка плод ( Rosa carina)

Съдържание на една капсула:  450 мг. Шипка плод

Съдържание на дневна доза:  450 мг. Шипка плод

Други съставки: желатин, магнезиев стеарат.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, вземайте по една капсула 1 път на ден с 200 мл. вода преди хранене.

Витамин С
За никого не е тайна, че витамин С е най- известния витамин не само сред обикновените хора, но и сред медицинските специалисти. Аскорбинова киселина, известна още като витамин С е най-често предписвания витамин в болници и клиники.

Да се срещне Витамин С в храната не е трудно. Няма такива продукти от ежедневното ни меню, които да не го съдържат. Установено е, че в сто грама портокали се съдържа 35 мг витамин С, на същото количество шипки – 1200 мг, в червения пипер е 250 мг, в зеления пипер – 125 мг, в сто грама лимони се съдържа 34 мг витамин С, 28 мг в малините и 22 мг в черния дроб, 150 мг в магданоза, в касиса 200 мг, 18 мг на картофите, в доматите 16,9 мг. В резултат на топлинната обработка на храната витамин С в тези храни се понижава с повече от половината. Дори при продължително лежане, картофът губи своят витамин С.

Съществува един интересен факт. В човешката генетична информация, има ген, отговорен за производството на витамин С, аскорбинова киселина. Но за съжаление, не може да изпълнява своята функция в производството на важния витамин, тъй като липсва ензим, необходим за този процес. Поради тази причина наличието на витамин С в храната е изключително важно, тъй като тялото не може да произвеждат само този важен витамин.

Плодовете на шипката са богати на витамин С. Аскорбинова киселина в плодовете на шипката са 10 пъти повече от този в черното френско грозде, 50 пъти, отколкото се съдържа в лимона, а в сравнение с ябълките сто пъти. Шипката има и високо съдържание на витамин Р, а също така съдържа А, В2, К, Е. Богати на хранителни вещества, са тези сортове шипка, чиито чашелистчета стоят равно. Три плода от такъв сорт шипка съдържат дневната доза витамин С. В медицината, за производството на различни медикаменти се използват почти всички части на растението. Шипката е полезна при малария, скорбут, болести на пикочо-половата система. Способства за унищожаването на камъните в жлъчния мехур и бъбреците. Плодовете на шипката имат мощни бактерицидни и фитоницидни свойства. Не толкова отдавна след редица изследвания се установи, че плодовете на шипката активизират работата на гена, отговорен за производството на колаген и хрущялни клетки – тези компоненти, които са отговорни за здравето на ставите. Така че с помощта на шипка може да предотвратите развитието на артрит.