Калций Магнезий Цинк

2.60 лв. 2.55 лв.

30 таблетки

Пр епоръчва се за постигане на Калций Магнезий Цинк – балансирана диета. Допринася за нормалното поддържане на нервната система, костите, мускулите, зъбите ,косата и ноктите.

Описание

Калций, магнезий и цинк са важни минерали за физическото здраве. Те регулират много телесни функции.

Ако приемаме достатъчно калций ще имаме здрави кости и по-малко фрактури. С достатъчен прием на магнезий може да помогнем за предотвратяване или за управление на диабет тип 2. При бременните жени цинка насърчава нормалния растеж и развитие на децата им.

Калций

С приема на достатъчно калций си осигуряваме здрави зъби и кости и подпомагаме мускулите и нервната тъкан да се развиват. При съзряването на човека, достатъчният прием на калций оказва ефект върху свиването на мускулите, регулирането на кръвното налягане, секрецията на хормони и предаването на нервни импулси. Ако приемаме редовно калций ще си помогнем за предотвратяване на остеопороза или загуба на костна тъкан в напреднала възраст и за предотвратяване на хипертония, някои ракови заболявания и затлъстяване.

Магнезий

Магнезия се съхранява в костите и оказва влияние върху здравето им. Участва в стотици химични реакции в организма и е от решаващо значение във всички възрасти достатъчното му количество в кръвта. Той поддържа здрави мускулите  нервните функции и кръвното налягане, регулира сърдечния ритъм и нивата на кръвната захар и поддържа имунната система. Може да ви помогне да избегнете хипертония, диабет и сърдечни заболявания с напредване на възрастта.

Цинк

Цинка не се съхранява в човешкото тяло и трябва да се набавя всеки ден. Цинкът помага на имунитета, деленето на клетките и метаболизма, синтеза на протеини и ДНК.

Указания за употреба:
За Възрастни 3 таблетки дневно, след хранене с много вода.

Съставки:
Калциев карбонат – 350 mg (140mg Ca ++), Магнезиев оксид – 120 mg (72mg Mg ++),Цинков оксид – 10 mg (5mg Zn ++)

Задължителна информация:
Хранителна добавка!
Не превишавайте препоръчителния дневен прием!
Продукта не е заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява в оригиналната опаковка, на недостъпно от деца място!