Котешки нокът – екстракт 470 мг, 100 капсули

15.00 лв.

Налично

Силен билков антиоксидант, за укрепване на имунната система и за лечение на заболявания като артрит, ревматизъм, язви на стомаха.

Налично

Описание

Описание:

Котешкият нокът е вид лиана, която вирее в джунглите на Южна Америка. Най-разпространено е в Перу и Бразилия. Растението се увива около дърветата и достига до 30 м дължина. Растението цъфти с красиви цветове с форма на шипове със завита форма наподобяващи нокти на ягуар (най-големият представител на семейство котки, който се среща само в Централна и Южна Америка) и оттам идва и името му.

В традиционната медицина на местните индианци, котешкият нокът често се използва за укрепване на имунната система, по-висок тонус и енергичност. Котешкият нокът прочиства ненужните токсини от червата и по този начин благоприятства храносмилателната дейност. Билката е силен имуностимулатор.

Местните хора са го използвали и за лечение на заболявания като артрит, ревматизъм, язви на стомаха, различни храносмилателни проблеми, тумори. С лечебна цел се използва изсушената кора или корените на растението. От тях се приготвят таблетки, капсули, чай, тинктури.

Според някои нови изследвания котешкият нокът може да се използва и при различни ракови заболявания. Лабораторните изследвания доказват, че той спира пролиферацията на раковите клетки. Може да помогне за възстановяване на увредените при химиотерапия клетки. Тези му приложения, обаче, все още са в процес на изследване.

Състав: Котешки нокът екстракт / Uncaria tomentosa /

Препоръчителна употреба: Като хранителна добавка, приемайте една капсула дневно.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 g