Мелатонин

9.70 лв. 9.51 лв.

Притежава способността да регулира нощно-дневния биологочен ритъм

От голямо значение за добър и пълноценен сън

Може да допринесе за възстановяването на нормалния режим на съня

Описание

Безсънните нощи имат огромно негативно влияние върху здравето на хората, което се потвърждава от увеличаващи се научни доказателства. Суонсън Мелатонин е формула предоставяща хормона, който спомага за контролирането на нощно-дневния биологочен (циркаден) ритъм на човешкото тяло. Суплементирането с малки количества от този важен хормон може да спомогне за регулирането на съня като в същото време предоставя изключителна антиоксидантна и противовъзпалителна подкрепа. Продуктът не предизвиква зависимост и може да доведе до по-бързо заспиване без страничните ефекти, които много хора изпитват при приемането на различни силни лекарства за безсънние.

Металонинът се синтезира в мозъка от хипофизната жлеза със започването на ноща и намаляващите слънчави лъчи, за да доведе до заспиване и той се класифицира като неврохормон, който се подтиска при излагане на светлина. В модерния свят има много източници на светлина през ноща, което прави синтеза на оптимални нива на мелатонин изключително трудно постижимо, за да може човек да има качесвен и спокоен сън. Суплементирането се възприема като начин за достигане на по-високи нива на мелатонин преди заспиване. Липсата на качествен сън или нарушен режим на сън както се забелязва при хора работещи нощна смяна или хора страдащи от отпадналост след продължително пътуване със самолет (jet lag) се обвързват с множество здравословни проблеми и преждевременно остаряване. Суплементирането с мелатонин може да помогне за намалянето на времето необходимо за заспиване.

Мелатонинът има общи антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, коетп може да помогне на хора страдащи от състояния свързани с високи нива на оксидативен и възпалителен стрес. Хормонът също се проучва и за борба с ракови заболявания (особено рак на гърдата).

Мелатонинът е научно доказан да бъде много ефективен за справяне с епизоди на инсомния, ограничаване на симптомите при пътуване със самолет, по-малка честота на появяване на стомашни язви, намаляване на кръвното налягане и смъртността от рак, ограничаване на симптомите на болеста на гастро-езофагиален рефлукс  и киселини в стомаха тъй като се смята, че хормонът подсилва долната част на хранопровода. Мелатонинът е също полезен за намаляне на нивата на триглицериди в кръвта (за по-добро сърдечно-съдово здраве) и ограничаване на интраокулярното налягане в очите (за по-добро зрение). Суплементирането с мелатонин подобрява качеството на съня, кръвопотока, нивата на антиоксидантни ензими, паметта, и инсулиновата чувствителност. Той може да доведе още до загуба на телесни мазнини, по-добро очно здраве, намаляне на симптомите на шум в ушите и подобрено настроение.

По-възрастните хора произвеждат по-малки количествва мелатонин и определено могат да се възползват от допълнителен прием. Депресията е също свързана с по-ниски нива на мелатонин.

Доказаните ефективни дози варират от 0,5мг до 3-5мг и дозата от 3мг е най-често изпозваната в научните проучвания с хора. Суплементирането с мелатонин не намалява възможностите на човешкото тяло за естествено производство на хормона и продуктът е не-токсичен и не предизвиква зависимост.

Допълнителна информация

Тегло 150 g

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.