ДИАТОМИЧНА ПРЪСТ

15.00 лв.

Изчерпан

– доставя биологично усвоим силиций
– здрави кости, стави, хрущяли, съединителна тъкан
– здрави кръвоносни съдове
– понижава нивата на холестерола
– помага за изчистването на алуминия от организма (Алцхаймер)
– възпрепятства натрупването на алуминий в организма
– здрави кожа, коса и нокти
– почиства организма от чревни шлаки
– поправя обмяната на веществата
– стройна фигура

Диатомитът, наричан още диатомична пръст (инфузорна пръст), представлява екзоскелети на едноклетъчните водорасли диатомеи  (вид фитопланктон). Образува се като утайка в езера и морета. Аморфната диатомична пръст Перма Гард се добива от сладководни залежи в New Mexico, USA и е с уникални качество и чистота. Съдържа не повече от 1% кристален силициев диоксид.

Изчерпан

Описание

ДИАТОМИЧНА ПРЪСТ

Диатомитът съдържа натурален аморфен силиций

– доставя биологично усвоим силиций
– здрави кости, стави, хрущяли, съединителна тъкан
– здрави кръвоносни съдове
– понижава нивата на холестерола
– помага за изчистването на алуминия от организма (Алцхаймер)
– възпрепятства натрупването на алуминий в организма
– здрави кожа, коса и нокти
– почиства организма от чревни шлаки
– поправя обмяната на веществата
– стройна фигура

Диатомитът, наричан още диатомична пръст (инфузорна пръст), представлява екзоскелети на едноклетъчните водорасли диатомеи  (вид фитопланктон). Образува се като утайка в езера и морета. Аморфната диатомична пръст Перма Гард се добива от сладководни залежи в New Mexico, USA и е с уникални качество и чистота. Съдържа не повече от 1% кристален силициев диоксид.

Диатомичната пръст, приета с вода, взаимодейства със стомашните сокове, в резултат на което се образува биологично активната ортосилициева киселина, която е много лесно усвоима от организма. Аморфната диатомична пръст Перма Гуард има всички необходими сертификати в САЩ, Канада и Европа, утвърждаващи я като хранителен продукт.

В ЕС аморфният силициев диоксид е допуснат като добавка в производството на храна за бебета и малки деца.

Здрави кости

Множество изследвания върху различни видове бозайници (включително хора) от последните 30 години акумулират огромно количество информация относно важността на силиция за здравето на костите.

Силицият ускорява минерализацията на костите и калцификацията по начин, подобен на този на витамин Д, но посредством механизъм, независим от витамин Д.

При адекватни нива на силиций костите са по-здрави, фрактурите зарастват по-бързо, дори остеопорозата може да бъде предотвратена (разбира се, тук е добре да се обърне внимание на синергичния ефект в комбинация с елементите бор, цинк, мед, магнезий и витамин Д). Повече по темата – тук.
Понижаване на холестерола и защита от атеросклероза

Още през далечната 1977г. Клаус Шварц от University of California изтъква в своя труд “SILICON, FIBRE, AND ATHEROSCLEROSIS” (силиций, фибри и атеросклероза), че в стените на артериите, особено туника интима, се наблюдават необичайно високи нива на силиций. От друга страна богатите на фибри храни, които са свързани с ефекта на понижаване на холестерола, също са богати на силиций. И точно поради наличието на силиций се наблюдава и благоприятния ефект върху холестерола. За съпоставка, бялото брашно и рафинираната соя нямат такъв ефект, защото по време на индустриалната преработка те са лишени от съдържание на силиций.

В рамките на отделно изследване върху хора от 1998г., учени от University of Innsbruck установили, че приемът на 750мг диатомична пръст дневно намалява нивото на серумния холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, като в същото време се наблюдава увеличение на HDL холестерола (т.нар. добър холестерол).
Алуминий, Алцхаймер и силиций
В рамките на контролирано клинично изследване от 1993г, проведено в Newcastle General Hospital, учени доказали, че приемът на силиций значително намалява бионаличността на алуминия при хората.

Exley и колектив, по време на друго контролирано клинично изследване тестват и доказват премахването на алуминия от тялото и неговото намалено усвояване при едновременно администриране на силиций. Още повече, те документират, че редовното пиене на богата на силиций вода в продължение на три месеца значително намалява алуминиевия товар в тялото. Подобни резултати получават и Davenward и колектив, като в допълнение посочват подобрение на когнитивните функции при поне 3-ма от 15 болни от Алцхаймер.
Здрави кожа, коса и нокти
При проведено изследване върху 50 жени с биологично остаряла кожа и чуплива или тънка коса или крехки нокти, било установено че приема на силиций води до значително подобрение на дебелината и тургора на кожата, бръчките и състоянието на хосата и ноктите. Забелязало се също и намаляване на броя на петната.
Барел и колектив, в своето рандомизирано двойно сляпо, плацебо контролирано изследване върху жени с фото остаряване на кожата на лицето, показват положителните ефекти на силиция върху микро релефа и анизотропията на кожата. В допълнение се наблюдавало намаляване на крехкостта на ноктите и косата.

В друго рандомизирано двойно сляпо, плацебо контролирано изследване се наблюдават положителни ефекти от приема на силиций върху морфологията и якостта на опън на косата.
Детокс на организма и премахване на чревни шлаки

Живеем в токсична среда. Най-лесния метод за подпомагане на организма е премахването на токсините – причината за здравните проблеми.

Единична доза диатомична пръст съдържа милиони отрицателно заредени екзоскелети на диатомеи. Те привличат положително заредените бактерии, протозои, вируси, ендотоксини, пестициди, остатъци от лекарства, бактерии E-Coli и тежки метали, свързвайки ги в цилиндричната структура на диатомичните екзоскелети. Веднъж “прихванати”, те се изхвърлят от организма, без да го натоварват.

Допълнително, екзоскелетните цилиндърчета, преминавайка в ненарушена форма през храносмилателния тракт, го изчистват от шлаките по безопасен за лигавиците и чревните стени начин. След няколкомесечен прием на диатомична пръст стените на червата са чисти и могат ефективно да възприемат хранитените вещества, които им доставяме с храната. Детоксикацията подсилва имунната система, благодарение на което организма по-добре се отбранява срещу паразити и болести.
По-добър метаболизъм – по-стройна фигура

Хората с наднормено тегло най-често имат забавена обмяна на веществата. Благодарение на детоксикацията на храносмилателната система и общото изчистване на организма и неговото подсилване възвръщаме натуралния баланс и виталните сили. Чистият организъм лесно се справя с всяко предизвикателство.
Други ползи от силиция
Част от екзоскелетите на диатомеите метаболизира в храносмилателната система, променяйки химическата си форма от силикат (силициев диоксид) в биологично активна ортосилициева киселина. Последната е от изключително значение за целия организъм:
– намаляват болките в гърба и ставите,
– увеличават се виталността, имунитета и доброто самочувствие,
– намаляват кожните проблеми (псориазис, обрив),
– намаля артрита,
– подобрява срастването на раните,
– предпазва от заболявания на горните дихателни пътища,
– намаляват хранителните алергии,
– предпазва от увеличаване на кръвното налягане,
– елиминира запека,
– намаля безсънието,
– подобрява срастването на костни счупвания.

Едно време, живеейки близо до природата, човек е имал силиций в изобилие (изворна вода, растителна храна, отглеждана без изкуствени торове и пестициди, които блокират възприемането на силиций от растенията, не е имало отглеждане на зеленчуци без контакт със земята т.н.). Според препоръките на специалистите, човешкия организъм се нуждае от минимум 55мг чист силиций дневно през целия си живот. В днешно време, според учените, плодовете и зеленчуците ни доставят по-малко от 1/5 от това количество силиций. Нека да помним също, че част от получения силиций всекидневно губим с урината. А силиция е абсолютно незаменим микроелемент за запазване на здравето.

Налично в Биомедис Цим по Интегративна Медицина Сливен

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ДИАТОМИЧНА ПРЪСТ“