Силиций G5 Siliplant – 1000 ml.

Изчерпан

Силиций G5 Siliplant е органична формула с растителен произход на силициев диоксид за здраве на костите, ставите и общо здраве на организма, важен микроелемент в много биохимични процеси на клетъчно ниво, отразява се положително при дисбаланси на хомеостазата в човешкия организъм.

Описание

Силицият е един от най- разпространените минерали на планетата, но има много малко храни, които съдържат количества достатъчно за да осигури дневните нужди от които човешкият организъм се нуждае. В днешния модерен свят, обсебени от забързания начин на живот, замърсяването, прекалено преработени храни и бедни на минерали хранителни стоки се оказва, че масово хората страдат от хранителни дефицити. Силицият играе твърде важна роля за нашето здраве и не бива да се допуска липса на силиций в човешкия организъм. Нашето тяло съдържа  силиций в косата, ноктите, щитовидната жлеза, хипофизата и надбъбречните жлези и липсата му отключва редица тежки болести : остеомалация (размекване а костите), влошаване на състоянието на ставния хрущял, болести на очите, зъбите, косата, кожата и ноктите, дисбактериоза, атеросклерзата, камъни и пясък в бъбреците, диабет, артрит, проказа, рак.

Силицият, подобно на въглерода, участва в многобройни процеси във всеки организъм, влиза в химически реакции с почти всичко, което се намира наоколо – това е основната му черта, затова се нарича „жив атом“. За да функционира човешкото тяло правилно, трябва да се консумират всеки ден около 20 г. силиций, но средно при добър хранителен режим ние консумираме само 3 – 4 мг. Силиций на ден. По този начин организма ни търпи липси които в даден момент отключват сериозни заболявания.

В младостта нашите тъкани абсорбират и поддържат високи нива на силикати, които позволяват на телата ни да останат гъвкави, устойчиви и енергични, но с възрастта нивата на силициев диоксид постоянно намаляват. Негативния ефект от намаляване на нивата на силициев диоксид е прогресивно влошаване на здравето, увеличаване на умората и ускоряване на процеса на стареене. Добавянето на силиций под формата на хранителна добавка може да бъде помощно средство в подкрепа за здрави кости, стави, хрущяли и кръвоносните съдове, както и за поддържане а доброто състояние на кожата, ноктите, косата, зъбите и венците. Многобройни клинични проучвания подкрепят ползите от силициев диоксид за тялото и са установили следното:

Калций и витамин Д не са достатъчни за растеж на костите, плътност, здравина и гъвкавост. В действителност тялото не може да абсорбира и използва калция без присъствието на силициев диоксид. Доказано е, че около 70 елемента не се усвояват в организма, когато липсва силиций. Данните показват, че вместо да насърчава изцеление, калция като хранителна добавка ускорява извеждането на костен калций от организма когато липсва силиций и по този начин ускорява процеса на остеопороза дегенеративни заболявания, които влияят на съединителната тъкан в човешкото тяло.

Кожата е най- големият орган в нашето тяло. Колагена съставлява до 75% от теглото на кожата и е отговорен за устойчивостта и еластичността й. Всеизвестно е, че колагена който е предимно съставен от силициев диоксид с годините постепенно намалява. Проучвания показват, че без адекватен прием на силициев диоксид, тялото не може да поддържа оптимална еластичност на кожата и здравина на косата, зъбите и венците.

Указания за ползване:

Приемайте силиция 5-10 минути преди хранене. Ако е възможно да се задържи в устата в продължение на една минута, преди преглъщане, за да се максимализира абсорбцията му.

Интензивна доза: течността силиций се приема в дозировка 60-120 мл. На ден с помощта на измерване с капачката – 2-4 дози от 30 мл., за период от 1-6 или повече месеца, ако е необходимо, както и външни приложения(с течност или гел) на засегнатите райони, най-малко 3 пъти на ден.

Поддържаща доза: 30 мл. На ден с помощта на измервателната капачка разпределено в 2 дози без ограничение във времето.

Продуктът няма странични ефекти. Той може да се използва от хора с глутенова ентеропатия, вегетарианци и жени, които са бременни или кърмят.

Подходящ за спортисти за общо поддържане на организма и като превенция срещу костно-ставни проблеми.

Състав:

Силициева киселина, хвощ бика, розмарин, пречистена вода.

Производител: Silicium Espana Laboratories

Държава Испания

Продуктов N – G 5001

Количество 1000 мл.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.