Фолиева киселина

3.40 лв. 3.33 лв.

120 таблетки. Произведено в България, без утежняващи цената фактори.

Фолиевата киселина допринася за нормалния растеж на тъканите у майката при бременност, нормалния синтез на аминокиселини и нормалната функция на имунната система.

Описание

Фолиевата киселина (позната и като витамин B9) помага на клетките да се размножават. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка – тонизира и намалява нивото на стресовите хормони. Особено полезен е за жени, склонни към анемия.

Фолиевата киселина не се произвежда от организма, затова тя следва да се набавя единствено чрез храната или под формата на хранителна добавка. Витамин B9 е единственото хранително вещество, чиято потребност при бременни жени се увеличава двойно. Необходимото количество фолиева киселина при бременни жени е 0,4 мг. на ден (1 таблетка).

Дефицитът на този витамин, заедно с дефицита на витамин В12 водят до нарушения в образуването на червените кръвни клетки в гръбначния мозък и до мегалобластна анемия

Указания за употреба:
За възрастни: по 1 таблетка дневно

Съставки:
Фолиева киселина (Витамин B9) – 400 µg

Задължителна информация:
Хранителна добавка!
Не превишавайте препоръчителния дневен прием!
Продукта не е заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява в оригиналната опаковка, на недостъпно от деца място!

Производител:
Никсен ООД – гр. София, България.