Хранителна добавка Biovea GREEN TEA 500mg.

30.50 лв. 29.89 лв.

Biovea GREEN TEA 500mg 60 капсули цена 30.50 лв. Хранителна добавка, която е мощен антиоксидант, повишава енергията, тонизира    .

Мощен антиоксидант. Увеличава енергията и тонизира, забързва метаболизма и стимулира изгарянето на мазнини. Регулира холестерола и кръвната захар. Подходящ срещу стесняване на кръвоносните съдове .

60 капсули

Описание

Състав: Екстракт от зелен чай 500 мг, полифеноли 250 мг, катехини 125 мг, кофеин 35 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Зеленият чай е мощен антиоксидант, който се използва от векове за поддържане на доброто здраве, съдържа суперантиоксиданта EGCG (епигалокатехин галат), както и други забележителни субстанции, сред които флуорид, катехини и танини. Въздейстие на полифенолите :

  • оказват антиоксидантна, антикарценогенна, антибактериална, антигъбична защита на организма и кръвоносната система;
  • изгарят избирателно излишните мазнини в организма и запазват полезните и жизненонеобходими фосфолипиди и по този начин са естествено оръжие срещу затлъстяването – контролират нивото на кръвната захар;
  • осигуряват добър вкус и грижа за устата, като потискат растежа и способността на бактериите да се прикрепят към зъбите, в същото време се борят с пародонтозата и премахват лошия дъх;

Зеленият чай Biovea съдържа голямо количество витамин С . Активността на витамина е усилена от един друг витамин – Р, по чието съдържание зеленият чай няма конкуренция. Влиянието на витамин Р е насочено към укрепване на стените на капилярите, действие, особено важно при по-възрастните хора.

Количеството на кофеин в зеления чай е 35 милиграма, а в кафето-еспресо той е 110 милиграма. Зеленият чай помага срещу образуването на ракови клетки в организма, благотворен е за бременни жени поради съдържащия се в него цинк, поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане, прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества. Лекарите го препоръчват на пушачи, тъй като помага за по-бързото изхвърляне на вредните вещества при продължително тютюнопушене, подпомага като цяло изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло.

  • Забавя стареенето: Този продукт се предлага като средство за постигане на дълголетие. Високата му концентрация на антиоксиданти очевидно увеличава продължителността на живота, борейки се със сърдечните проблеми.
  • При артритни болки:Антиоксидантите в зеления чай могат да предотвратят появата на ставни проблеми и да намалят силата на съществуващи такива. Ако консумирате приблизително по 4 чаши на ден зелен чай, вие намалявате риска от развитието на артритни изменения, а ако вече страдате от това, приемът на зелен чай може да ви помогне да намалите възпалението, което се причинява.

Благодарение на многобройните си различни антиоксидантни съединения, редовният прием на зелен чай може да помогне при сърдечни проблеми, намалявайки нивата на холестерола и кръвното налягане, дава дълголетие, възпрепятства образуването на зъбен кариес (чаят съдържа флуорид), помага при инфекция на венците, умерено може да облекчи лошото храносмилане, диарията и други стомашни проблеми, ускорява изгарянето на калориите в мастните клетки при хора с наднормено тегло.

Редовната употреба на зелен чай Biovea води до един по-добър баланс между дух и тяло.

Лекарите препоръчват да се пие зелен чай при дълго престояване пред телевизор или компютър, а за хора, преминали лъчева терапия, е желателно заленият чай да се включи в ежедневната диета. Чаят действа потогонно и диуретично, понижава температурата, засилва белодробната вентилация, подобрява храносмилането, облекчава болките при възпалено гърло. Той е важен в борбата със загуба на костна маса, помага за редуциране на теглото, като ускорява изгарянето на мазнините. Стимулантът в чая е кофеинът, който активира нервната система и скоростта на обмяната, повишавайки концентрацията и чувствителността. Зеленият чай възстановява цялостно имунната система. Влияе благотворно при очни проблеми и засилва очите. Регулира баланса между алкалите и киселините в организма.