Спирулина – Биохерба 430mg 100 капсули

12.00 лв.

Налично

Антиоксидант, имуностимулант, пречиства организма

Изключително богата на хранителни вещества. При диетотерапията и анемии. Влияе положително на сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Нормализира нивата на холестерол. Подобрява чернодробните функции. Укрепва мускулите, подобрява зрението, състоянието на косата и еластичността на кожата. Повишава устойчивостта към умора и подпомага имунната система.

Налично

Категория: Етикет:

Описание

Съставки: Спирулина, Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приема 1 таблетка 3 пъти дневно между храненията или според предписанието на лекар.
Опаковка: 100 таблетки в контейнер

Какво представлява органичната спирулина?

Спирулина е едноклетъчно растение от семейството на синьо-зелените водорасли. Името си дължи на формата си, подобна на спирала. Тъй като се намира ниско в хранителната верига, тя съдържа изключително много хранителни вещества и енергия.

Спирулина дава 20 пъти повече протеини на акър от соята и се счита за един от най-добрите източници на смилаем протеин. Богата е на много витамини (А, бета-каротин, C, B-комплекс, E, биотин) и минерали (калций, магнезий, фосфор, калий, желязо, манган, мед, цинк, молибден). Съдържащият се В-12 е есенциално хранително вещество за здрави нерви и тъкани, което вегетарианците трябва да приемат. Бета-каротинът в спирулина е 10 пъти по-концентриран в сравнение с този в морковите. Спирулина е много полезна за хората, които не приемат достатъчно плодове и зеленчуци, укрепвайки съпротивителните сили на организма чрез силния антиоксидант бета-каротин.

Спирулина е храна-чудо, съдържаща 8 есенциални аминокиселини, есенциалната мастна гама-линоленова киселина и фито-хранителни вещества. Органична Спирулина е богат източник на ксантофил и фикоцианин, които имат противоракови свойства. Успешно се включва в програми за намаляване на мазнините, помага при борбата срещу анемии, неизменна част от специализираното хранене на спортисти и тежкоатлети, както и за хора от всички възрасти.

Как действа органичната спирулина?

Специалистите по хранене обясняват, че основно правило за добрия метаболизъм на организма е да се подсилва имунната система. Когато имунната система е под напрежение или се излага на рискови фактори, тя черпи от организма метаболитна енергия. Хора с нарушено имунно равновесие често нямат енергия и страдат от хронична умора. Допълнителният прием на спирулина може да помогне за балансиране на имунната система и да освободи повече метаболитна енергия, която да се използва за основните функции на организма и за усвояване на хранителни вещества.

Фито-хранителните вещества, укрепващи имунната система, са бета-каротин, фикоцианин и полизахаридите. Като силен антиоксидант бета-каротинът неутрализира свободните радикали и защитава организма от окислителни увреждания. Резултати от изследвания констатират връзката между полизахаридите в спирулина и работата на имунната система, разкриват увеличаване на активността на Т-клетките, тимусната жлеза, костния мозък и далака. Спирулина не само стимулира имунната система, тя може също да повиши способността на тялото да произвежда нови кръвни клетки и по-резултатно да противодейства на болестотворните микроорганизми.
Хлорофилът е зелената пигментна молекула в растенията и спирулината в частност. Отговорен е за усвояване на слънчевата енергия в процеса на фотосинтезата. Интересното е, че молекулата на хлорофила в растенията е химически подобна на тази на хемоглобина в човешкия организъм. Единствената разлика между двете молекули е, че централният атом в хлорофила е магнезий, докато при хемолгобина е желязото. Като хранителна добавка хлорофилът спомага за пречистване на кръвта и черния дроб от вредните вещества, за производството на червени кръвни телца и за възстановяването на тъканите. Човешкият организъм натрупва токсини и естествени отпадни продукти от химикали, замърсяване и вследствие на преяждане и препиване. Детоксикирането – процес на прочистване на вътрешните системи помага на тялото да се освободи от вредните химикали, които могат да доведат до изтощение, болести, болки и лошо храносмилане.
Органичната Спирулина е отличен хранителен източник на есенциалната мастна гама-линоленова киселина. Други известни храни, богати на гама-линоленова киселина, са майчиното мляко, маслото от пореч, маслото от вечерна иглика и маслото от касис. Веднъж преработена от организма, гама-линоленовата киселина се преобразува в благотворни хормоноподобни съединения, наречени простагландини. На практика простагландините влияят на функцията на всяка система в организма. Тези молекули участват в регулирането на възпаленията, болката, кръвното налягане и балансирането на флуидите и кръвосъсирването. Простагландините също влияят на производството и функцията на хормоните.