WAKAME – УАКАМЕ – водорасли на прах – алкализираща храна

55.00 лв. 53.90 лв.

Wakame е нискокалоричен продукт, без  мазнини и холестерол и е добър източник на магнезий.

Подобно kombu и други кафяви водорасли, уакаме съдържа глутамин, аминокиселина, която действа като овкусител и омекотяващ агент, когато се вари с други

Описание

Wakame е най-алкалната храна, която съществува в природата, с коефициент на алкализация над 2600. Това практически означава, че всяка храна, в която се сложи от Wakame, се превръща в алкализираща и изчезват нейните киселинни свойства.

Wakame се отглежда около бреговете на Ise Bay, Япония, където расте в хладни и богати на минерали брегове, обливани от арктически течения. Морето там е заобиколено от Националните гори и планини и е известен като „океан от планини“. Реки подхранват залива с добавяне на богата минерална среда.

Това уакаме е добито  от януари до края на април от земеделските производители в лодки, с помощта на дълги пръти с остриета. Дълги гребла се използват за събиране на Уакаме, като тя изплува на повърхността. След това се промива, окачва се  на въжета и се оставя на слънце да съхне преди почистване, сортиране и опаковане.

Wakame Undaria pinnatifida е вид на кафяви водорасли с дълги, деликатни листа, които наподобяват пера.  Нейният размер и нежност варира в зависимост от това къде расте и от  температурата и океанските условия.

Wakame първо стана известен в САЩ като на продукт за  супа мисо  и е един от най-популярните морски зеленчуци в Япония и САЩ днес. Wakame  е предпочитано в супи, яхнии, мариновани ястия и салати.

Wakame е нискокалоричен продукт, без  мазнини и холестерол и е добър източник на магнезий. Подобно kombu и други кафяви водорасли, уакаме съдържа глутамин, аминокиселина, която действа като овкусител и омекотяващ агент, когато се вари с други храни. Неговата алгинова киселина, полизахарид, подобено на пектин, предпазва растението от бактерии и гъбички. Научно изследване, проведено от университета Макгил в Канада показа,  че алгинова киселина се свързва с тежките метали в организма, ги прави неразтворими и ги отстранява  от организма.

Хранителни стойности при  количество от 100 g:

Калории (kcal) 44

Общо мазнини 0,6 g

Наситени мазнини 0,1 g

Полиненаситени мазнини 0,2 g

Мононенаситени мазнини 0,1 g

Холестерол 0 mg

Натрий 872 mg

Калий 50 mg

Общо въглехидрати 9 g

Баластни вещества 0,5 g

Захар 0,7 g

Белтъчини 3 g

Витамин А 360 IU Витамин C 3 mg

Калций 150 mg Желязо 2,2 mg

Витамин D 0 IU Витамин B6 0 mg

Витамин B12 0 µg Магнезий 107 mg

Препоръчителна доза и начин на прием: По една чаена лъжичка 2-3 пъти на ден, смесено с храната. Да не се нагрява над 40 градуса.

Съхранение: При стайна температура, на сухо и тъмно място.

Разфасовка: 200г