Новата информационна медицина, вече има решение за контрол на неконтролируемото клетъчно делене.

Вечната тема, как да удължим младостта и здравето. Сега ще ви разкажа за един от реално действащите методи за ревитализация на организма и клетъчно обновяване и подмладяване. Под подмладяване разбирайте и процес за самолечение на организма. Защото организма няма такова козметично мислене, като нас. Само да поизглади бръчките, пък болестите да се развиват тихо и незабелязано. Подмладяването е комплексен оздравителен процес на клетъчно ниво и е възможен с новата информационна медицина. Това вероятно е и медицината на бъдещето. Терапия, без вредните странични ефекти на лекарствата, таргетираща само болните клетки или нарушени регулаторни механизми в тялото.

На какво се основава енерго-информационната медицина и кои са основателите и?

Основатели са учени от Русия, Германия и САЩ. Още от 1800 година има изследвания в руската академия на науките, но практическото приложение е започнало в началото на 1990г. от гениалния американски лекар и учен д-р Райф, който благодарение на мощен микроскоп и уредите, които създава, открива патогени (вируси, бактерии, простейши), причиняващи рак при всеки пациент. (Можете да гледате филма за д-р Райф в youtube). Д-р Хулда Кларк, която е автор на книгата „Лечение на всички болести с биорезонанс” е последовател на д-р Райф и има голям принос в съвременната информационна медицина практикувана в Русия и Германия. За сега най-голям опит имат лекарите и учените в Русия, тъй като тази медицина се практикува в клиниките от близо 30 години, Изградени са и специализирани научно-изследователски институти и медицински университети за лекари специалисти по биорезонансна (информационна) медицина.

Биорезонансната медицина работи на клетъчно ниво за корекция на нарушения и регенерация.

За да се гарантира обаче, клетъчна регенерация е необходимо първопричините за настъпилото заболяване на клетките в даден орган да се премахне. Кои са основните причинители: това са паразити, бактерии, вируси, токсини и свободни радикали. Паразитите, бактериите, вирусите са живи и интелигентни същества. Факт е че те са населявали земята милиони години преди да се появим ние. Освен това нашите тела са съставени от милиони микроорганизми, които живеят в хармония когато са в баланс. Да ключовата дума е баланс. Атмосферата е изпълнена с тях. За защита и поддържане на баланса работи имунната ни система. Когато обаче лошите микрооганизми станат повече от добрите ние се разболяваме. Освен външните причинители, като паразити, бактерии, вируси, едноклетъчни (простейши), ние сами си произвеждаме клетъчни убийци. Това са токсини и вредни свободни радикали в следствие на начина си на живот, стрес, храна и други. Тези фактори ги споменавам само за да очертая цялата картина, но ще ги разгледаме в друга статия.

В тази статия ще разгледаме едни от най-опасните и миниатюрни патогени наречени простейши (идва от руски) или едноклетъчни.

Това са такива, като токсоплазма, уреаплазма, трихомона, микоплазама, амеба, лямблия и други. Допълнително те подкрепят образуване на зловредни симбиози с вируси и бактерии, като Епщайн Бар, хламидия, цитомегаловирус, човешки папиломен вирус и други. Те са причини за множество дегенеративни заболявания, като започнем с рак, диабет, инфаркт, инсулт, артрит, полово предавани болести, безплодие, импотентност, аутизъм и други. Те пробиват клетъчната стена и се настаняват в клетката от където много трудно могат да бъдат извадени със средствата на фармацията. Дори при лабораторни изследвания не е сигурно, че ще бъдат установени. Единствения познат и действащ начин е биорезонансната терапия, чрез създаване на вибрационно поле с убийствени честоти за съответните патогени. Защото това поле прониква навсякъде за разлика от молекулите на лекарствата.

Какво се случва в тялото?

Следващият текст е малко по-специализиран, но бих искал да го предам така, както го представя един от световните специалисти по биорезонансна медицина – к.н.м. д-р Малютина.

Простейшите, след внедряване в организма, започват да генерират цяла каскада от паразитни фактори (медиатори) за клетъчен растеж, които причиняват неконтролирано клетъчно делене и превръщане на клетъчните популации в паразитни и туморни конгломерати. Тялото губи здравето си и започва ускорено състаряване на клетките и от там на тялото. Необходимо е този процес да се управлява с помощта на биорезонансна система на регулаторите и факторите за растеж.

С помощта за специални комплекси от биорезонансни програми се запазват здравите клетки и се разрушават паразитните клетки и мутанти.

Учените търсят от години как да спрат неконтролираното клетъчно делене в туморните клетки и сега информационната медицина има отговор. Източници на младостта и здравето на клетките се явяват факторите на растежа и с тяхна помощ реално се забавя процеса на стареене, а понякога напълно се съхранява естественото здраве.

Съвременната биорезонансна медицина преживява истински бум на „ревитализация“ (възвръщане на младостта и здравето както на отделни клетки, така и на организма като цяло).

Но, как ще се държат застаряващите клетки в условията на екологична токсикоза и паразитоза, в какъв вид клетките ще се диференцират или вече са диференцирани (превърнати) – досега това не винаги е било предвидимо. Диференцирането и обновяването на клетките на един възрастен организъм в правилната, здравословна посока може да бъде „насочено“ само с помощта на биорезонансни фактори на растежа, указващи необходимата посока на разпространение и съзряване. Една грешка на клетъчното деление и може да възникне фатален процес.

Този процес, днес, се явява най-важното откритие на биорезонансната медицина. Използването на резонансни фактори на растеж осигурява селективен ефект – той дава подкрепа за растеж на собствените здрави клетки, устойчиви на мутации и паразитна инвазия.

И сега имаме реална възможност за широко приложение на огромния потенциал за обновяване с биорезонансните фактори и регулаторите на растежа и делене на клетките.

При поддържане живота на човешкия организъм ключова роля за контрол играе – правилната пролиферация – делене и съзряване на клетките, тяхната диференциация – специализация и направление на обединяване и смесване на клетките в съответната тъкан. Нормалният ход на тези процеси гарантира правилното развитие и на защитните реакции на организма, неговата младост и здраве.

Постоянно обновяващите се и регенериращи се тъкани (например, лигавица, кожа, епител или кръвни клетки) изискват също стриктно регулиране на пролиферация на предшестващите клетки. Загубата или отслабването на контрола може да причини сериозни заболявания, включително рак и атеросклероза.

Необходимото регулиране на клетъчната пролиферация, диференциация и клетъчна мобилност се осъществява чрез различни механизми. Един от тях е взаимодействието на клетката с растежни фактори. В един млад и напълно здрав организъм такива процеси се извършват безгрешно от факторите на растеж.

Факторите на растеж (медиатори) се наричат група протеинови молекули, които стартират ДНК синтеза в клетка.

Установено е, че спектърът на въздействие на тези клетки е много по-широк, отколкото се e предполагало в началото. По този начин, някои протеини в зависимост от вида клетки, могат да стимулират или да инхибират диференцирането – деленето на клетките и да потиснат атипично-туморната пролиферация. В допълнение, те включват и регулаторни кръвни протеини, които модулират подвижността на клетките, но не оказват непременно влияние върху клетъчното делене.

Както в случая с хормоните, факторите на растеж (медиатори) се комбинират с рецепторите на клетъчната стена с висока точност и могат да инициират множество ефекти: от процеса на регулиране, на растежа, диференциацията и експресията на гените до началото на апоптозата – смъртта на пациента или инфектираните с паразити клетки. Въздействието на факторите на растеж, за разлика от хормоните, може да продължи в течение на няколко дни.

Факторите на растеж (медиатори) представляват малки полипептиди, които стимулират или инхибират пролиферацията – деление и умножаване на определени клетъчни типове. Като правило, те се секретират от една клетка и действат върху други клетки, въпреки че понякога се случва да действат върху същите тези клетки, които ги секретират.

Тези фактори са важни за процеса на развитие на ембриона и за поддържане на клетъчния баланс в организма на възрастните.

Например, за балансирано обновяване на клетките на органи и системи. Именно постоянството да се поддържа баланс между умрели, стари, заразени, генетично порочни клетки и образуване на нови пълноценни клетки от ново поколение е в основата на здравето и младостта или болестта и остаряването.

Границата е много тънка. Във всички тези случаи относително малък брой млади потомствени клетки поставят основата за образуването на значително по-голям брой клетки, които след това допълнително се делят, превръщайки се в зрели специализирани клетки, характерни за дадена тъкан или орган. Последните заменят старите клетки, които умират, например, поради апоптоза, или увреждане.

Факторите на растеж действат само върху техните прицелни клетки, които се различават от другите клетки с рецептори, изложени на повърхността на клетъчните мембрани и характерни именно за този тип клетки.

Интегралната картина на взаимодействията на много фактори с множество клетки е сложна, особено след като често дори един растежен фактор има няколко функции. Отстраняването на растежните фактори от околната среда или промяната на тяхната структура не винаги води просто до спиране на клетъчното делене и стареене, но често води до програмируема клетъчна смърт.

Факторите на растеж не само активират клетъчното деление, но и обратното, някои от тях инхибират – потискат този процес.

За да се поддържа живота на нормалните клетки на висшите организми и човека, абсолютно необходимо е, тяхното взаимодействие с уникална комбинация от специфични фактори на растежа.

Въпреки това, с възрастта наличието на тази система за подпомагане на живота на клетките става все по-малко, факторите на растеж престават да бъдат синтезирани в достатъчно количество и обхват. Клетките губят връзката си не само с факторите на растежа, но и помежду си. Мутантните клетки не се отстраняват във времето и се натрупват в организма. Създава се истинска заплаха от стареене, туморно развитие и паразитна инвазия.

В основата на раковите заболявания са нарушенията на контрола на пролиферацията и репродукцията, както и взаимодействието на клетките помежду им. Често трансформацията на тумора засяга собствената програма за регулиране на клетката – реакциите на растежните фактори. По този или друг начин, функциите на повечето онкогени са свързани.

В резултат на междуклетъчното взаимодействие се включват различни вътреклетъчни програми, определящи поведението на клетките, в зависимост от поведението на своите съседи и на нуждите на организма. Ключова роля в междуклетъчното взаимодействие играят не само химическите медиатори, които се наричат ​​растежни фактори. Системата за електромагнитна корекция на клетъчния живот и клетъчното взаимодействие също има значение. С възрастта тази система започва да функционира неправилно и се изисква спешно и постоянно възстановяване и рехабилитация. Такива електромагнитни и вълнови фактори за растеж доста адекватно заместват изчезващите с възрастта полипептиди и се явяват идеални претенденти за лечение на заболявания на стареенето, неопластични и паразитни процеси, тъй като притежават имуно-ендокринно-невропротективни, репаративни и пролиферативни свойства.

Биорезонансни медиатори на растежа – тяхното взаимодействие върху клетката

Биорезонансните фактори на растежа са известни като вълнообразни комплекси, които индуцират ДНК синтеза и навлизането на клетките в митоза, контролират правилността на деленето и зреенето на клетките и отстраняването на мутантните клетки. Въпреки това, резонансните фактори на растежа могат да изпълняват и други функции. Те коригират и възстановяват дори частично повредени от паразити и онкогени на вътрешната генетична програма на клетката. Те избират и провеждат резонансна ревитализация на всяка клетка, която все още може да бъде спасена и възстановена в нейната функция.

В допълнение, съществува още един начин за действие на резонансните фактори на растежа, който се нарича вътреклетъчен. Биорезонансните растежни фактори не се нуждаят от повърхностни рецептори, опосредстващи тяхната активност. Те остават в клетката и действат като посредници, регулиращи клетъчните функции.

Именно този метод на регулиране е характерен за резонансните фактори на растеж, насочени към клетките на имунната, хормоналната и нервната система.

Действието на биорезонансните фактори на растежа трябва да се разглеждат във връзка с други стимуланти и регулатори на здравето, преди всичко – хормони и тъканни ензими.

Трябва да се вземе предвид и запазената природна система за обновяване на клетките Соматотропния хормон – хормон на растежа на хипоталамо-хипофизната субкортикална система, а също и секретираните в кръвта клетки на панкреаса Инсулиноподобен фактор на растежа. Има и известен потенциал за тази позиция в клетките на съединителната тъкан. Тези честоти заслужават също така да бъдат използвани.

Автор на статията и на биорезонансната система за регулиране на клетъчното делене е водещ в Русия специалист д-р, к.м.н. д-р Малютина