Тимусната жлеза – точката на младостта

Точка на младостта в нашето тяло?

Убедени сте, че такава точка не съществува?

Какво знаете за собственото си тяло? Фактът, че имате сърце, стомах, бъбреците и черен дроб? Всъщност, вселената на нашето тяло включва много органи, за които ние дори не сме чували. Един такъв орган е тимуса или тимусна жлеза. Тимус на гръцки означава „жизнена сила“ и това никак не е случайно.

Тимуса е централен орган на имунната система. При новородено бебе тимусната жлеза е напълно развита и през първата година от живота достига максимален размер от 25 cm3. Теглото на тимуса при шестмесечно бебе достига до 20 гр, което представлява 0,5 % от телесно тегло. Животът на детето през първите 2-3 години до голяма степен зависи от тази жлеза. По време на този период на клетките на имунната система попадайки в тимуса преминават “ курс по бойната подготовка“, където част от новите попълнения, се елиминира, а успешните клетки се превръщат в Т-лимфоцити – „специалните сили“, които могат да неутрализират инфекция, вируси, туморни клетки и патологични промени.

Има ли живот след смъртта на тимуса?

Този орган е пример за изключително преждевременно стареене и умиране. Размерът на тимуса намалява с възрастта, а епителните клетки и се заменят със съединителна и мастна тъкан. На 50-60 години,човек има три пъти по-малка жлеза, а при по-възрастните хора тя отсъства. Но да се страхуваме от естествения процес на изгасване на жлезата, не си струва. Това не е опасно за човешкия живот, тъй като през първите пет години от активната си работа тимуса осигурява нашето тяло достатъчен запас от Т-лимфоцити. Също така част от функциите на тимусната жлеза се предават на клетките на кожата, които синтезират хормони.

Точка на Младостта

Лекарите казват, че колкото по-късно се случва замирането на функциите на тимусната жлеза, толкова по-добре. Експериментите показват, че тимусът може да забави биологичния часовник.Показателен пример за това е тимусната трансплантация на две кучета. На младо животно имплантирали стара жлеза и в резултат на това то остарява бързо и изнемощява. На възрастно куче трансплантирали млада тимусна жлеза и в резултат животното бързо се възстановява, става активно, повишава се апетита му и то започва да изглежда по-младо.

Как тимуса забавя стареенето? Освен подготовката на „специалните сили“ от Т- лимфоцити, жлезата произвежда тимусни хормони, които допринасят за регенерирането на кожата, подобряват възстановяването на клетките и стимулират работата на имунната система. Тимусната жлеза секретира в кръвта биологично активни фактори: растежен фактор, фактор който намалява концентрацията на калций в кръвта, инсулиноподобен фактор, понижаващ съдържанието на захар в кръвта. Накратко тимусът е способен значително да подмладява организма.

Как да се намери точката на младостта?

„Ако искаш да скриеш нещо надеждно, го постави на най-видното място“ – така може да се каже за най- мистериозния орган на имунната система – точката на жизнеността и младостта на нашия организъм. Да я намерете е лесно. Необходимо е да поставите събрани два пръста под вдлъбнатината на ключицата. Това е приблизителното местоположение на тимусната жлеза – централната част на гърдите, точно зад гръдната кост.

Как да се съживи точката на младостта?

Дегенерацията на тимуса може да се спре. Възможно е дори да го възстановите. За тимуса е полезно всичко, което укрепва имунната система – подходяща храна, закаляване, топлинни процедури.

Има един много лесен и ефективен метод за въздействие върху тимуса, ефективно стимулиращ вътрешната жизненост – почукване, поглаждане и масажиране на тази точка. Поставете върха на пръстите или леко свит юмрук върху точката на младостта и започнете леко почукване на мястото. Изберете приятен за вас ритъм на почукване. За да активирате тимуса са достатъчни 10-20 повторения.. Ако правите това редовно сутрин и няколко пъти през деня, то точката на младостта ще се активира и ще се почувствате много по-енергичен, весел, може да усетите „мравучкане“ по тялото или да изпитате чувство на радост. Въпреки привидната незначителността на процедурите, тяхното положително въздействие е необичайно голямо и има огромно влияние върху оздравяването и подмладяването на организма.

Оздравяването на тимусната жлеза може да се извърши с помощта на хранителна добавка от естествена жлезиста тъкан на капсули или с биорезонансната терапия, при това въздействието ще бъде електромагнитно и информационно ниво. Този вид корекции могат да повишат ефективността на тимуса до нивото на много по-млад организъм.

За да научите повече за естествената тимусна жлезиста тъкан под формата на капсули последвайте линка: http://zdravini.bg/timusna-jlezista-tykan-Swanson

Центъра по интегративна медицина ЦИМ „Биомедис“ в ДКЦ 2, Сливен, разполага с голям диапазон от нова диагностична и терапевтична апаратура: био-резонанс, био-скенер, френска функционална диагностика, мериканска компютърна диагностика за измерване деформацията на стъпалата(плоскостъпие, паднал напречен свод, hallux valgus, пронация и др.), експрес диагностика за рак на гърдата, био-резонансни уреди„Биохерц“ и „Биомедис“ за лечение на всички видове инфекции, бактерии, вируси,паразити, гъбички и плесени. ЦИМ „Биомедис“ приема пациенти от Бургас, Ямбол, Нова Загора, Стара Загора, Казанлък, и др. Преди да пребегнете до медикаментозно или оперативно лечение ви предлагаме да си направите нужната консултация с нашспециалист, за да се запознаете с нашите природосъобразни методи(съчетание на модерната енергоинформационна медицина и древна природна медицина) и след това ще сте в състояние да вземете информирано решение за начина, по който желаете да възстановите здравето си. Ние също сме в състояние да провеждаме и дистанционно лечение, ако живеете в чужбина или сте далеч от Сливен, Необходимо е да преминете първоначалната диагностика, а терапията ще се провежда с руски индивидуални биорезонансни уреди Биомедис дистанционно в домашни условия.

Ето ги и цените: био-резонансно изследване с руски компютърен скенер Олвия Нова““ + консултация и назначаване на програма – 50 лв.; био-резонансната терапия суреда „Биорезонансна терапия – „Биохерц“ – за един сеанс/процедура задетиксикация или унищожаване на паразити – 10 лв., американска експрес диагностика на стъпалата – 5лв, изследване с френска функционална диагностика, „DDFAO“ – 40 лв. ; Биорезонансна + функционална диагностика – 70лв . Прегледите се осъществяват следпредварително записване на час. Може да се регистрирате ТУК или да се свържетес Росица Господинова на телефон: 0878 257 823 или ел. поща: biomediscim@gmail.com

Източник: http://biomedis.info