Важни препоръки от практиката на специалиста натуропат

Храненето при рак се отличава съществено от традиционното ежедневно хранене. Лечението на рак е съпроводено с агресивни терапии, увреждащи храносмилателната система, до пълна стерилизация на полезната микрофлора в червата, от която зависи работата на имунната система. Какво открихме при нашия опит в центъра по интегративна медицина Биомедис? Често при нас идват хора преминали конвенционално лечение с химиотерапия и лъчетерапия, за да им помогнем за възстановяване на нормалната дейност на храносмилателна система и имунна система. Има две основни неща, които трябва задължително да се направят:

 • Първото е заселване на червата с нови живи колонии от пробиотици и микроорканизми, което правим при нас в центъра по интегративна медицина Биомедис
 • Второто е осигуряване на хранителни вещества за тези микроорганизми и осигуряване на всички необходими нутриенти за организма. Ензими, протеини, въглехидрати, минерали и витамини. И тук е мястото на специалиста, който да ви изготви правилна хранителна диета. Общото разбиране за здравословно хранене във вашия случай, може да има негативен ефект.

Хранене при рак
Тук важи правилото колкото храните са по-сурови, по-малко обработени, с малко мазнини, без сладкарски и тестени изделия, без термично обработени мазнини, толкова по-добре.

Освен това когато говорим за лечебно хранене при рак, е необходимо да се избягват месо, млечни продукти (с изключение на домашно кисело мляко), пшеница и продукти от нея, както и да се избягват продукти богати на глутен. Като е важно да се вземат предвид индивидуалността на конкретния човек и степента на заболяването при определяне на лечебна хранителна диета.

Изключете индустриалната, консервираната храна и рафинирани мазнини. Само минимални количества студено пресовани мазнини, като зехтин, ленено олио, слънчогледово олио, тиквено олио, гроздови семена. Но отново е необходимо да се подходи индивидуално.

Как обаче да си набавите качествени протеини и нутриенти необходими за клетъчен синтез?

 1. Препоръчвам ви да включите в ежедневното си хранене безглутенови макарони, киноа, амарант, био кяфав ориз, био елда, био соя, семена и ядки, грахов протеин, соев протеин.
 2. Яжте сурови и леко термично обработени зеленчуци и плодове.
 3. Започнете деня със сок от моркови и спанак. После сок от моркови, червено цвекло, лимон. Пийте по два-три пъти на ден по 100 мл. от този сок в пропорции 50мл. сок от моркови 25 мл. сок от червено цвекло и 25 мл. сок от лимон 30 минути преди хранене или като междинно хранене.
 4. Добавете към храненето и витамин С по 2-3 гр. на ден и коензим Q10 по 200 мг. на ден.
 5. Включете прием на натурални масла от коноп, черен кимион, кайсиеви ядки, тамян или комбинации от тях. Това са естествени химиотерапевтици и клетъчни възстановители.
 6. За ежедневно прочистване на вредни свободни радикали, пийте водородна вода. На пазара вече има специални кани за водородна вода и бутилки за водородна вода на приемливи цени. Водородът съдържащ се в произведената с тези уреди вода е доказано най-мощният антиоксидант познат на науката. Над 7 пъти по ефективен от витамин С и другите познати антиоксиданти. И единствено той може да проникне през клетъчната стена и да неутрализира и изведе свободните радикали увреждащи клетката. Най-вредни са ОН групите, които водорода неутрализира, като се получава вода Н2О за разлика от всички останали скъпи антиоксиданти.

Истинското възстановяване и профилактика на рак и други дегенеративни заболявания е храната, която приемаме и възстановяване на естествената микрофлора в червата. Всичко останало е допълнителна помощ за тялото.

Няколко допълнителни съвета за здравословно хранене и пиене на вода:

 1. Пийте редовно вода, независимо дали изпитвате жажда. Нормата е 30 мл. на килограм телесно тегло.
 2. Пийте по една-две чаши топла вода сутрин след ставане от сън (за предпочитане с половин лимон) и по една чаша един час преди всяко хранене.
 3. Не пийте вода по време на хранене и минимум един час след това. В противен случай намалявате концентрацията на храносмилателните сокове в стомаха, което води до нарушено храносмилане и намалява антипаразитната роля на солната киселина в стомаха.
 4. Яжте плодовете самостоятелно или половин час преди основното хранене. В противен случай се предизвиква ферментация и нежелани гнилостни процеси в червата.
 5. Започвайте всяко хранене със салата от сурови зеленчуци.
 6. Избягвайте консумация на храни от бели рафинирани брашна – те причиняват възпаление на лигавицата на червата и синдрома на пропускливото черво. За предпочитане са пълнозърнести брашна, лимец, безглутенови брашна и безглутенови макарони.

Спазвайте горните препоръки, добавете и преосмисляне на начина си на живот и реакция на околния свят (гняв, обида, завист, страх). Простете на всички, които са Ви обидили (според вас) и помолете за прошка всички, защото може и те да таят обида от Вас, без да подозирате. Така ще освободите духа си и ще му дадете сила да започне изцелението Ви. Върнете детското позитивно мислене и радостно чувство, че сте живи и гарантирам, че ще успеете да се излекувате, без химически средства.